Followers

Friday, September 27, 2013

Owlie in Yellow


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Pagi Jumaat yang indah.. walaupun nampak macam nak hujan, tapi Jumaat tetap menceriakan, betul tak? wink wink!

Semalam saya dok membelek kain, matching sana sini nak buat sarung bantal... sarung bantal for a boy, tapi semua matching fabric macam tak kena plak, my blue fabric kebanyakkannya printed with love, printed with pinklah... adoyaiiii (this is 2nd pillowcase sebab yang arituh gambar bear, katanya tak seswai, si boboy ni takmo plak dah, so yang 2nd ni saya kena hati2 lerr). Yang polkadot blue, tak sesuai plak dengan biru main theme....fining fikir, maka saya tolak tepi dululah (selalu camtuh ler kalau takde idea kan... kalau proceed jugak kang tetas je lah kerjanya)

Jangan fining... jom buat something yang menggembirakan hati..
Buat yang senang2 jerr
Maka... lahirlah Owlie the 2nd niiii


Saiz lebih kurang yang semalam, tapi yang ini lebih simple, takde kepak
Pattern dari mana plak ni????


Ini pattern lukis sendiri :P, godek2 kat google untuk tengok contoh yang ada dan sesuaikan ikut citarasa sendiri, tambah garam gula secukupnya hihihi, panaskan kuali, dan goreng sampai garing :}]

Saya dok plan2 apa yang nak dibuat weekend ni...
#Bantal = 2 toddler sizes, 3 baby sizes, 4 bolster
#Sarung bantal - 1 toddler 1 baby 2 bolsters
#Sarung bantal 16x16 inch
#Telekung pouch - pink & purple
#Quillow cars theme - 1
Isk isk... sempat ker nih? Dalam hati nak buat owlie lagi nih hihihi


Jom dengar Tafsir Surah 52 At-Thur dipagi Jumaat yang mulia ini...





Regards;
 

5 comments:

Love your comments...