Followers

Thursday, September 26, 2013

Owlie the burung hantu

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Please meet.... The Owlie


A quick theraphy sewing (ala2 tak sedar diri banyak order nak kena siapkan hihi)
Asalnya nak buat sarung bantal tempahan, tapi bila matchingkan dengan kain semuanya rasa mcm tak seswai... terus divert jahit so owlie ni jadinya hihihi...

Definitely this is not the owner of this cute owlie yerr hihi..

Kepada kawan-kawan yang teringin nak jahit owlie ni, silalah tengok kat sini yerr http://hammerandthread.blogspot.com/2010/07/owl-stuffies-tutorial.html
Tak susah pun nak jahit, took me about an hour to finish everything...

Jom kita cari ilmu...
Hikmah 56.Jangan berasa gembira atas perbuatan taat.
Kawan-kawan...
Pernah tak rasa syukur kerana kita solat, dalam ramai2 manusia, Allah pilih kita untuk sujud kepadaNya, Allah bagi kita kekuatan untuk menggerakkan sendi2 dan tulang belulang kita untuk sujud kepadaNya.. sedangkan asal kejadian kita, kita ini tidak mampu melakukan satu apa pun kecuali dengan kurniaanNya
لاحول ولا قوة الا بالله 
Ya Rabb... Alhamdulillah.

Moga dapat manfaat..
Jom jaga adab kita
Wassalam
Regards;

5 comments:

  1. comel la burung itu.. hihi.. bukan izzah punya ke? kena buat 1 untuk izzah ni..

    thanks for sharing the tazkirah kak.. kita ni selalu lupa.. jadi saling ingat mengingati tu amatlah digalakkan.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  2. assalam...cantik the owly n bersedih dgn pemergian YAB XMB Kedah yg dikasehi semua...alfatihah

    ReplyDelete
  3. cantiklah... teringin nak buat tp tak de bakat langsung saya ni

    ReplyDelete
  4. Mila this is SO cute! I'm so inspired to try...thanks for sharing!!

    ReplyDelete

Love your comments...