Followers

Tuesday, September 10, 2013

Sepetang bersama XXL

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

List projek sendiri ni banyak, salah satunya nak menghabiskan saki baki kemaja XXL my roommate. Hopefully he will say good bye forever to this size of shirt hihihi. 

Seronok potong memotong sesuka hati nii tau.. tapi agak complicated jugaklah kerjanya, walaupun nampak best

First kena cabut segala butang yang ada, boleh recycle yer...


Then tetas jahitan yang boleh dibuka & gosok bagi licin, senang nak potong


Jom kita potong dan potong dan potong


Horeyyyy.. lots of 9.5 inch squares here
(just for record : I got 17 pieces of 9.5 inches square from a XXL shirt)

Kita cantum dan cantum in random
Saya cukup berhati-hati takut ada yang sama warna side by side..

Tekkkkkkk! (bunyi buzzer tuh hihi)
Makcik tetap buat salah...

The one and only mistake that I made..

This was made from 90 pieces of 9.5 inch squares
10x9=90
Approximately 5 and half pieces of shirt terkorban hahaha
Hajat hati nak buat selimut queen size, sebab sebelum ni dah buat 2 helai selimut single size.
Backing saya plan nak letak fleece jer, bukan fleece yang kat kamdar (by meter) tuh tau, saya guna fleece yang lembut macam material furry buat plushie/doll tuh. Feeling warm gitu.

Ok malam ni cantum dengan backing plak
Malam esok boleh basuh
Malam lusa boleh pakai vavavavava.. konpiden benor mokcik ni

Semangat gitu... nak ambik semangat menjahit ni kena jahit barang sendiri dulu, Dah ada beberapa order yang masuk, so kena cepat2 habiskan projek sendiri ni dulu, baru senang hati

Wassalam


Regards;
 

6 comments:

  1. Assalamualaikum Mila

    kreatif.......

    ReplyDelete
  2. Hujan-hujan ni sejuk dpt blanket baru hmm.. bestnya:)

    ReplyDelete
  3. .waaaa kreatif..mcm nk try jgk la.. :P..

    ReplyDelete
  4. va va voom... projek recycle mega ni.. i like! roommate akak dah x pakai size xxl ek.. kagumnya.. :D

    ReplyDelete

Love your comments...