Followers

Friday, August 19, 2016

LittleMaryam in a jar


Assalamualaikum...

Saya yang terkadang agak fanatic dengan projek RRRRRR... berapa R pun tak tau lah hihi

Selagi boleh kita Reuse
Tak pun Repurpose
Tak pun Recycle
Apa2 R lah kan

 
 
Ada satu R cara saya adalah... recycle plastic yang masih elok dan sesuai untuk pos barang pada customer..
Kalau ikutkan... rasa macam tak berapa proper kan, macam tak menghargai customer jer... (ada tak yang rasa gitu)... itu ikut teori marketing ler
Tapi teori diri sendiri... saya suka dan seronok kalau saya beli sesuatu, ianya tak dibungkus keterlaluan, plastic recycle pun tak kisah... saya suka jer.
Sebab at the end, barang yang di beli tuh jer yang perlu tiptop, bungkusan tuh akan dibuang jua akhirnya.. tak pun direcycle jua kikiki
 
Apa pendapat kawa2 erks...


Regards; Mila@Rimbun

6 comments:

  1. Ada orang bagi presentation menarik sebab nak pembeli hebahkan..idea marketing ni macam2 kan..tapi kadang2 kita ni fikir buat apa nak simpan..semak je kat rumah. Takat 1-2 oklah hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la... selalunya buang jer
      Macam doorgift orang kawinlah kan... kadang terlebih hias, tapi kalau kita nak simpan pun lama2 jd semak jer

      Delete
  2. setuju! bagus idea akak ni.
    kawan jual tudung pun beli bekas untuk poskan tudung.
    barang selamat dari sebarang kerosakan insyaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa... kalau something yang perlu untuk jaga barang memang kena belilah kan, tapi plastic yg wrap kat luar tuh rasa membazir plak nak beli lawa2 pastu diselotep hahaha

      Delete
  3. Bagus recycle ni ...keep it up

    ReplyDelete

Love your comments...