Followers

Monday, July 12, 2010

Jalan jalan hujung minggu..

Berbekalkan 70k.. we went to this event..
bukan Ringgit Malaysia 70k tau... just 70 ribu point jer kikiki. Event ni kat MidValley.. kalau idok kerna nak redeem point on the spot, mmg aku takan jejakkan kaki ke midvalley niii... too huge for me.. bengkak kaki je nnt berjalan.. nak parking pon susah, some more dry toilet lg... uhhh aku tak suka... I hate mid valley. Tak boleh ke maybank buat TreatFairs kat PWTC kee.. KLCC keee...

So I bought this....
For RM10... sbb point kad aku just 23k.. kalau 25k bole dapat free.. bg menggantikan mixer aku yg dah nak kiok kat rumah tuh. Hajat dihati nak jugak sambar Pembantu Dapur (read Kitchen Aid), tp memandangkan aku ni bukanlah pembuat kek yg tegar (Plus takut disalahkan sebagai penyumbang kegemukan plak) maka haruslah aku amik yg biaser2 jer kan. Takat bole buat kek untuk hari raya jer lerr.. and also this cute rice cooker...
for RM60 jerr.. actually harganya RM269 or 53k point for free. Tp masa kitorg confirm nak beli tuh, takde stok for 1.8liter, last choice kitorg nak amik je ler display unit (malas nak tunggu.. aku pon dah tension ngan ramai2 sgt org nii) so dia bg RM249 ler (sama harga ngan yg 1 liter).. ntah camna, rezeki kitorg, tetiba stok 1.8liter dah sampai... so terus amik stok baru tp yg bestnyer.. harga still sama mcm amik yg display unit. so we got 1.8liter at the price of 1.0 liter... sajer nak beli yg besar skit... yg 1 liter National kat rumah tuh telah dgunakan sejak dr aku belajar kat UIA lg... dah almost 12 years kut... masih ok (but kekadang tak ok jugak)
satu lg for izzah.. sambar 1 set SAHIBBA for free.. redeem point jer terus.
Ok tak.. getting that 3 item for RM70.. for me ok ler.. coz we spend mostly with our card but we didnot pay any single cents of interest due to we pay it on time. yet we get a point to redeem. but recently I use CIMB card for petrol... I spend only RM100 per month for my petrol n getting RM5 in rebate...(ye ke RM5, or less eks, nampak sgt aku tak bayor kan) better rebate that point kan... thinking of switching to CIMB card but susah ler plak nak bayor (unless kalau ada org sanggup tulun bayarkan mcm petrol tuh hihihi).
And our next destination after midvalley was CRAFTWORLD kat SS2. Betuller si Garmin tuh tipu aku.. katanya 7.5km dari Bangsar.. cet!.. aku rasa mcm berpuluh kilo (km) jer.. But at least, sampai jugak aku ke CraftWorld nii. best jumpa Mr Yee yg sangat peramah itu, n very helpful also. hehehe aku beli apa kat CW nii... hehehehe.. ade lerrrr, dah buat baru bole tunjuk kat sini...


Regards;
Mila@Rimbun with LOVE

No comments:

Post a Comment

Love your comments...