Followers

Thursday, July 22, 2010

Jom berkraftangan..

Welcome on board..
Sekian lama menjahit, this is my first time getting (going to use, so not use it yet) this thing.. a rotary cutter. All this while I only use gunting (no wonder my patchwork herot petot haha), But normally tailor wont use this kan? tak pernah tengok pon kat kedai jahit baju.. crafter is the one who use it.. so now I am a crafter hahaha.

Actually I got this parcel this morning from Sue My Botang... remember... her sale last month. This is few items that I managed to get.. after berebut sapa dulu dia dapat on her fabric.
Combine with ruler n mat that I purchased from Kak Ayu of PondokCraft.. maka cukup lengkap ler aku nyer bahan2 buat kek craft.

Regards;
Mila@Rimbun with LOVE

10 comments:

  1. wahhh...lepas ni boleh jadi crafter yg terrorrss...bukan terrorist..ok..

    ReplyDelete
  2. wahhh...lepas ni boleh jadi crafter yg terrorrss...bukan terrorist..ok..

    ReplyDelete
  3. nanti akak dah pakai, sila review ye. ingat nak invest gak rotary cutter ni. insyaallah..

    ReplyDelete
  4. Mila,

    U beli mat dgn ruler size berapa & how much? Tgh nak set aside budget for the cutter set hehehe

    Btw, nape u tak beli kat craftworld ek? Mahal ke?

    ReplyDelete
  5. Bagus2 dah ada rotary cutter, mat n ruler... macam2 lagi boleh buat :) Puas dok pengaruh rakan tak sebaya si Azaidris tu utk dapatkan se set... belum berjaya lagi... masih ligat compare price hehehe...

    ReplyDelete
  6. hahaha...Sabar la rozi. Jgn cakap i kiasu tak bertempat dah la.
    *u dah 65% berjaya sbb i asyik terbayang2 jek heheheh

    ReplyDelete
  7. Ayu...teringat cite "my name is khan, I am not a terrorist"

    Lynn.. dah try mlm td, potong kain untuk my new project.. I think for small item mcm buat wallet, beg, Cloth pad, patchwork etc.. mmg ok, lebih cepat n can get a sharp corner. but kalau nak buat baju dewasa or langsir.. back to scissor jugak lerr.

    Azaidris... simply because I get to know them first before knowing CraftWorld hahaha... tp tak nampak that type of cutter kat craftworld.. or sbb tak tanya kut. Mat n ruler tuh about 140++ can remember the real number, after getting 10% disc from Kak Ayu and I self collect it at Jitra. The cutter.. 70++ kut, maybe u can check at My Botang blog.. total abt 200++

    ReplyDelete
  8. Kak Rozi... ahak! pengaruh rakan tak sebaya lg hahaha...

    Mcm tak caya Azaidris ni masih lom ada all these tools.. tengok dia nyer beg fuh.. adorable betul..

    Tak pe Azaidris.. pelan2 cari yer.. sampai masanyer nnt, pejam mata n just pay hihihi

    ReplyDelete
  9. Yati pun takde lagi rotary cutter, cutting mat, walau pun tau benda tu semua amat berguna. Teringin juga tapi ongkosnya ngak ada... Hehhe...

    ReplyDelete
  10. Yati... saya pon lama fikir baru beli.. RM200 mcm besar sgt jer... padahal selama ni guna gunting pon dah ok.. murah lg hahaha. atlast beli jugak lerr

    ReplyDelete

Love your comments...