Followers

Thursday, September 15, 2011

Apple oh Apple (Part1)

An Apple a Day, will keep the Doctor away... (Is it true??)

These are my lunch in this few days... so no more daydreaming in front of my PC during lunch hour..


Some might not get what does this pattern has to do with apple.. but some might understand it already.. Its an Apple Cores patchwork pattern... I took the pattern from Thimbletales here. Alternatively you can also download free pattern from PBtex here, or Quilter'sCache here.

Actually I am looking for alternative of Hexies to finish off my scrap, then I found this pattern, agak mencabar jugak nak cantumkan curve tuh, but after few pieces,  ok lah.... Saya kecilkan pattern supaya boleh gunakan small scrap, but to cut the fabric into this pieces fuhhhh... takat nak habiskan leisure time boleh lah...


Baru besar ni jer yerrr.. few more pieces yang belum cantum dan saya dah habis potong semua scrap yang available untuk pattern ni.. ada sesapa nak donate scrap lagi kat saya???? hehehe...


Thats all for today...
Selamat Hari Malaysia
Selamat berhujung minggu
Selamat ber'open house' Raya
Selamatlah semuanya ok.


Regards;
 

18 comments:

  1. pattern ni cantik,tapi tak berani lagi nak buat,nanti setahun terperap nak habiskan...tak sabar nak tunggu hasil yg mila siapkan nanti,

    ReplyDelete
  2. Kena banyak sabar Mila dengan design ni.... Ukuran berapa Mila punya template ni....nampak comel sangat!

    ReplyDelete
  3. CT.. rasanya lama lagi baru siap.. saya aim buat sikit2, kalau ada scrap lebih saya gunting n during free time saya jahit.. kena handstitch nii.. itu yg suka tuh. boleh bawa g office n masa lunch hour buat few pieces

    ReplyDelete
  4. Kak Dee.. mmg cinonet jer, kalau tak susah nak fit in scrap kecik2 tuh, tingginya just 3 inch hihi.. mmg tak aim nak siapkan cepat pon.. nnt2 ada scrap lebih, boleh tambah lg..

    ReplyDelete
  5. Kak Mila.. hand stitch ke? pergh... nmpk mencabar.. 3 inci nak jahit keliling lagi.. pergh..

    ReplyDelete
  6. k.mila xnk organize Sew Along ke?...blh gak sy join..ada gak booster nk mnjht :P

    ReplyDelete
  7. wah, kerja keras ni ya. Hand stitched lagi. Go go kak Mila!

    ReplyDelete
  8. Ziela.. rasanya kalau guna mesin lg pening kut sbb nak jahit curve tuh kena kedut2 kan skit kain tuh..

    Ziraziz... kalau buat sew a long pattern niii maunya kena buat due date next year kut hahaha... sebab cik puan organisernyer ni tak tau lg bila nak siapkannya, tunggu lebih banyak scrap baru boleh tambah lg...ada ke org buat sewalong sepanjang tuh eks.. hahaha

    ReplyDelete
  9. Yati.. chaiyok chaiyok.. tunggu setahun lagi baru siap ni kikiki

    ReplyDelete
  10. Bieha.. saya ni aim nak so called "banned" myself from shopping online time lunch hour, jadi kena ada aktiviti skit, so kena cari project yg boleh handstitch je lah

    ReplyDelete
  11. Wah ...rajin nya...tak kisah tahun depan siap janji siap ..hehehe

    ReplyDelete
  12. wah... hand stitch!!! sugguh rajin.. kudos to you.

    ReplyDelete
  13. ha3...nmpk gayanya kalau sy yg bt, next 2 yr la bru siap .. :P

    ReplyDelete
  14. Salam mesra. :)
    Kak Fash nak ajak join giveaway dari Wanita2u. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    Main website : www.wanita2u.com

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Apple core...rajin...tak sanggup saye..
    It definitely keeps me away...huhuhu

    ReplyDelete
  17. Wahh kena sabar banyak ni buat pattern camni ..... heshhh.. tabik spring !

    ReplyDelete

Love your comments...