Followers

Sunday, September 18, 2011

Weekend without title..

Three days at home... dan yang bestnya hari2 tak perlu masak, sebab banyak sangat open house.

Maka banyak projek jahit saya siap.. mission accomplished

Yang ni sejadah muka, tempahan jiran. Setelah membelek sejadah muka saya masa solat terawih masa ramadhan arituh. jiran saya ni nak ke menunaikan haji tahun ni dan berharap sangat saya boleh siapkan sebelum dia ke Mekah.. alhamdulillah siap jugak..


simple2 jer.. dan menggunakan corak plain n bunga. Agak tak praktikal kalau guna corak kartun kan kan..


Ini plak diaper stacker


Try2 jugak menyulam yang simple2 jer.. harap tuannyer sukalah..


Sedondon dengan tissue box holder for car nii..


Ada satu lagi diaper stacker in Green tapi lelain kalilah tunjuk yer... kasi siap semua sedonodon baru boleh citer hehehe

Dalam proses menyiapkan baby quilt... sooo sad that my walking foot patah ler plak... I should take a blogger friend advice before buying this.. patutnya beli yang original lah...


Nampaknya kena mencari footer baru lah lepas ni uhuk uhuk.. nasib tinggal nak binding jer, so bolehlah guna footer biasa tuh.. kiranya dah siaplah baby quilt tuh, tapi tokleh tunjuk lagi sebab ada lagi yang belum siapnyerrr... emm pasni kena settle kan diaper bag dan baby shoe.

Cer cuba teka.. apakah ini? Nak buat wall hanging kah? Pillowcase kah? apa eks.. hehehe


Selamat Malam semua...


Regards;
 

15 comments:

  1. akak, guna mesin ape sulam tu?nv50 boleh ke?huhu~~jelesss

    ReplyDelete
  2. Tini, akak guna NV90e.. angkut satu sempena promosi raya half price arituh lerr

    ReplyDelete
  3. la ye ke? dapat harga berapa kak?ruginyaa...(macam la menjahit sangat tini ni..ehehe)

    ReplyDelete
  4. aishhh mesti jarang masuk sini.. akak kan ada update pasal mesin ni kat sini, rege asal 2999, promosi raya till 20th sept rasanya RM1499. Tapi sulam sahaja n 10cmx10com sahaja... taklehlah nak sulam besar2 mcm mesin janome tuh

    ReplyDelete
  5. maaf lah kak tini mmg ketinggalan..takberapa sehat & keje kat office menimbun non-stop, ramai orang nak melabur ke mesia ni..ehehe..

    ReplyDelete
  6. Moga tini n family cepat sihat & ceria kembali yer.. biasalah kita partimer niii.. kerja2 kat opis kena diutamakan..

    ReplyDelete
  7. Produktifnya kak Mila. Gambar last sekali tu untuk baby quilt tu ke? Comel! :)

    ReplyDelete
  8. wow.. weekend yang productive!

    saya suka la design sejadah akak.. sejuk mata memandang.. :) especially yang brown color tu..

    projek applique tu x de clue ke? hehehe

    ReplyDelete
  9. oh.. walking foot patah.. sorry to hear about this. hopefully you get replacement quickly. Can ask LSN to courier you the foot.

    semuanya cantik. Like the applique work the most.. :)

    ReplyDelete
  10. waaaa, mmg jeles...cantik sgt2....esp yg bwh skali tu....kalau bt wall hanging mmg cantik...

    ReplyDelete
  11. Wahhh qadha menjahit kah lepas raya Mila ...??? kemas dan cantik .. paling suka sejadah tuuuu ! syoknya tengok quilt Mila .. yang last tu nampak happy fun saja kannn...

    :-)

    ReplyDelete
  12. Yati... gambar last tuuu bukan baby quilt yer hehe..

    Zila.. seronok matching2kan colour yg ada.. rupanya banyak yg sedondon gitu, selalu kan akak guna contrasting colour

    Anic.. I should take your advise earlier.. emm instead of saving few ringgit I need to incur another 80 ringgit for it hahaha.. padan muka.

    ReplyDelete
  13. ziraziz.. emmm betul jugakkan, kalau wall hanging ni nampak menyerlah hehehe tp bukan wallhanging yerr

    KakN... hahaha habis bulan puasa bukan takat qadha puasa tp qadha menjahit terus.. akan terus di qadhakan

    ReplyDelete
  14. Mila : dah menyulam, comel gitu....jeles juga hahahah nak gelak besar sikit ...mesin brother biasa tu besar tak space untuk quilting...janome 2049 ni kecik sikit kadang2 rasa nak yang luas sikit lubang dia ..hehehe tamak haloba...

    ReplyDelete
  15. suka la tgk sejadah muka tu..practical sangat..

    ReplyDelete

Love your comments...