Followers

Sunday, September 25, 2011

Its Purple Green...

I took almost 3 weeks to finish these.. rasa leganya bila dah siap
dan
biasalah.. di sinilah tempat saya "documented" my artwork

Its baby quilt set in purple green theme for my beloved TF friend.. Nora Indah yang bakal melahirkan baby boy, insyallah, end of Oct ni... (betul eks??)

Kat bawah ni Quilt Playmat/Matress Cover size 44inchx 35 inch... terlebih besar skit sebab border tuh. Ada sulam "Our Precious Gift" kat quilt tuh, tapinya tak menyerlah sangat, masih lagi fail dalam pemilihan benang sulam.
Quilted pillowcase.. siap ada applique burung and lady bird tuh
Bolstercase


Yang ni plak baby quilted reversible shoes and bib


Slowly I am learning, yang ini nampak menyerlah skit kan sulamnya


Yang ini simple diaper bag, jangan tertipu dengan warna nya tuh yerr.. sila tengok gambar di atas untuk warna sebenar hikhik (macam pengumuman di kaunter pertanyaan plak)
Pertama kali jugak saya mencuba menggunakan piping, guna piping cord kecik tuh dan menggunakan tapak zip.... emm lepas ni boleh cuba pada cushion cover plak.


Yang ini diaper stacker, actually its a free gift from me.. additional to the above
Try2 jugak menyulam, tetiba dah siap baru perasan saya lupa nak letak "d", so jadilah "Diaper in house" instead of "Diaper in d house"... harap cikgu BI tak marah yer hehehe


Opssss.. bila dah siap semua ni baru saya perasan yang saya tertinggal sesuatu, iaitu quilt travelling bag.. aiyoooo, dan lebih sadis lagi kain warna hijau n purple saya dah habis. Harap tuan punya ni consider kain lainlah yer. Kalau idok terpaksalah saya kekedai kain dulu (mokcik sukerrrrrr :)))))

Oklah.. selamat berhujung minggu kawan2 semua..

Regards;
 

19 comments:

  1. cantiknye..suka tgk beg tue..yg flower2 tue comel la..tue sulam ke mmg original kain?

    ReplyDelete
  2. wah complete set ni...sulam mesin ape ye?( nyibok puloks..! )

    ReplyDelete
  3. lovely!always admire your artwork. Ada kwn minta i buat baby quilt for her soon-to-be baby. Ntah ler mampu ke idak... hehehe... Camner yer Mila? Mesin sulam baru tu ok tak?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Nurul.. yg flower tuh mmg design kat fabric.. akak cuma sulam wording tu jerr

    ReplyDelete
  6. mami.. sulam guna NV90e. satu jer yg takde... baby blanket kan

    ReplyDelete
  7. Rosh.. buat skit2 lama2 siaplah.. bila lg nak try. so far oklah jugak mesin tuh, tp malas nak tukar2 benang, so sulam wording je lah

    ReplyDelete
  8. best2..hari2 buka blog akak..nnt lama2 terjebak..hehehehe

    ReplyDelete
  9. 3 minggu siap semua ni? itu kira pantas tu kak... :)

    Quilt bag sesuai kain sedondon la kak.. walaupun x serupa..ngeee.. (apa lagi.. alasan kukuh untuk ke kedai kain nih.. hehe...)

    ReplyDelete
  10. Yaati.. takpe terjebak.. mula2 kurangkan menempah buat untuk diri sendiri, nanti2 boleh ambik tempahan plak...

    ReplyDelete
  11. Zila... I take ur word zila.. (padahal sibuk cari alasan nak ke jalan TAR tuh wakakaka)

    ReplyDelete
  12. Cantik...tu jer boleh tulis..he he he..

    ReplyDelete
  13. cantik sgt kak :) 3 minggu siapkan semua..wah, cpt tu kak!well done!:)
    kain putih bunga2 tu cantik, akk beli kt mana?

    kak, utk update blog ayu. akk add alamat ni ye:

    http://sweetlilcraftcollections.com/feeds/posts/default

    ReplyDelete
  14. Cantiknya set baby tu. Ish, cun la, kak Mila! :)

    ReplyDelete
  15. ajnie.. thanks

    Ayu.. beli kat maymay, emmm dah boleh pun update kat blog list

    Yati, thanks...

    ReplyDelete
  16. mila, very great job.... Bila dah ada mesin sulam ni kenalah extra rajin sjit.. (reminder for myself)... Alamak nak kena g sambung study manual nih...hehhehe

    ReplyDelete
  17. wahhh Mila .. produktif sungguh ! cantik pula tu .... best jadi baby kan (apakah?)

    :-)

    ReplyDelete
  18. cantik fabric yg digunakan...

    ReplyDelete

Love your comments...