Followers

Thursday, September 22, 2011

Happy Day..

Seronok betul saya semalam kerana mendapat kunjungan dari budak comel niii

Ingat tak lagi cerita saya pasal my first anak saudara April lalu..

Sekarang dah besar dan comel tau.. tengok tuh bulat betul mata dia bila tengok camera, betapa sukanya kakak dapat kunjungan dari adik dia niii..


Sesekala pegang baby, kakak ni kekok skit. Pastu pantang baby nangis, dok tutup telinga jer. Wahhh rindulah plak dengan budak comel niii.
Bilalah lagi nak jumpa Aliya.. ntah2 dah berlari dah nanti kut.

At my station... another attempt to use my NV90e...
TISSUE for U.. anyone?

Its tissue box cover for car (for 50ply tissue box), ini repeat order from officemate hubby, harap tuan punya nya sukalah dengan hasil tangan saya ni..


TEMPAHAN BABY QUILT SET pada yang berminat..
Saya mendapat banyak email pertanyaan berkaitan dengan tempahan baby quilt set..
Actually, saya memang ambik tempahan (skit2 jer) untuk buat baby quilt beserta set bantal, selimut, beg, diaper stacker, etc.. terutama yang nak serba serbi sedondonlah kan.. tetapinya seperti biasalah, kalau jauh lagi dengan deadline, insyallah saya terima, but kalau nak urgent, maafkanlah saya kerana terpaksa tolak, almaklum part timer kan.. So far rasanya saya hanya boleh menyiapkan dua atau tiga set sahaja sebulan, so first come first serve lah yerr...
Berkaitan pilihan kain plak, saya ada upload gambar sebahagian kain2 yang ada dalam simpanan saya, bolehlah berkunjung ke Fabric Selection di sini
Tentang harga, totally depends on the fabric and design... ranging between RM150-RM250 untuk Baby quilt set (Baby quilt [+-43x33 inch]+quilt pillowcase+2 bolster+bib+shoe), Kalau nak tambah lain2 tuh harga pon lainlah yer.. Saya akan quote price bila dah tahu nak fabric mana satu dan nak design macamana, no harm asking k.
*********

Always remind myself... sewing is not my part time job but merely my hobby hahaha

Regards;
 

8 comments:

  1. Banyak juga quilt mila ....kalau urgent memang tak sempat kan...saya pun satu hari 1-2 jam je boleh menjahit skrg,semua benda nak kena buat sendiri tu la pasal...

    ReplyDelete
  2. Baby comel! Kalau ada baby kecik besor tu memang akan ceriakan rumah, kan.
    Comel tissue box cover tu! :)

    ReplyDelete
  3. Suzie.. itu anggaran jer, tapi depends jugaklah, kalau dlm satu set tuh banyak sgt requestnyerr.. last2 1 jer kut sebulan

    ReplyDelete
  4. Yati.. betullah.. menceriakan, seronok sgt dapat dukung budak kecik camtuh

    ReplyDelete
  5. betul mila, I always remind myself that sewing is only a hobby but the urge to sew & get a new machine is too great. Err... ada advice tak sbb I tgh bkira2 nk beli mesin baru ni...;P

    ReplyDelete
  6. bila la akak nk srajin mila nih. geleng kpala hihihi
    mila pekaba? gebusnya alia tu rs nk gigit je

    ReplyDelete
  7. Rosh.. kalu cukup bajetnya go on je lah...(nasihat yang kureng boleh pakai ni hahaha).. jom kita compare dgn org lainnyer hobi, contoh memancing, diorg pon spend sakan on their gadget, so mcm kita ni tak slaah spend sakan on our gadget kan kan

    ReplyDelete
  8. SSL.. baik sentiasa.. akak boleh merajinkan diri buat mende lain, contohnya.. emm memasak ke... bolehlah saya dtg makan kuwang kuwang

    ReplyDelete

Love your comments...