Followers

Monday, September 05, 2011

My New Pink Corner..(update)

Still at My Pink Corner , then tambah berseri dengan my new table (cerita lama dulu)
And once again... tambah seri dengan kehadiran ahli keluarga baru yang hensem niii...


Seawal selepas subuh semalam saya dok mengemas Pink Corner saya tuh, nak bagi muat si adik bungsu ni ler.. My NV90E niii. akhirnya... jadilah gini..

opsss.. ingat nak letak image XL, tp malu ler plak hahaha.. nampak sangat bersepah kat bawah meja tu kan (rasanya nak letak image XS jer hahaha).. yang ni kiranya dah "the best view ever" lah niii.. kalau idok.. hanya mika dan keluarga mika je lah yang tau yerr huhuhu
Bila tengok kat sini, nampak macam skit jer koleksi kain2 yang ada kan.. jeng jeng look at your back..

Tak masuk lagi segala box2 bawah table kat atas tuh, and drawer kat sebelah tuh.. huhuhuhu.. rasanya kena taubat nasuha dah bab2 membeli kain ni... tapiiiii.. still ada lagi on the way tuh wakakaka.. takde ke pusat pemulihan orang yang ketagih beli kain macam saya ni yerrrrr tulun tulun..

Selamat menunaikan puasa Syawal yer...
Dan dalam kita bergembira beraya, rumah terbuka sana sini, kesihatan pelu dijaga, berpada2 dengan makanan yang anda makan, dan jangan lupa pada yang memerlukan, contohnya saudara seagama kita di Somalia sana, betapa mereka amat memerlukan makan untuk hidup, sumbangan anda mungkin sedikit nilainya di sini, tapi besar nilainya bagi mereka.



Regards;
 

21 comments:

  1. Itu semua tempahan ke Mila?

    Selamat Hari Raya di Syawal ke 7. :)

    ReplyDelete
  2. Salam kak cik.. salam aidilfitri jugak untuk kak cik

    itu semua adalah koleksi kain2 yang saya ada... tempahan ada tp tersorok kat tempat lain, takde dlm gambar hihihi

    ReplyDelete
  3. kak mila...sama la kitaaa....huhu

    ketagih beli kain tu tak boleh ditahan2....

    ReplyDelete
  4. Kak Mila.. wah.. baby bongsu sudah ada tempat lah.. pasni kena la cari meja spesel untuk dia.. senang sikit nak guna nanti.. hehehe... tak sabar nak tgk sulam-sulaman kak mila.. :D

    Selamat hari raya kak!
    Buat open house jemput kiter ek... ;)

    ReplyDelete
  5. Wah wah... cantiknya, pink corner kak Mila! Yang sepah bawah tu biasa, boleh diabaikan. Banyaknya kain!! :D

    ReplyDelete
  6. dah kena zakat kin dah ni...simpan aje tak boleh..kena sedekah kepada mereka2 yang teringin ni..

    ReplyDelete
  7. ish3...jelesnye..:P

    sy jrng2 je mnjht..so xde tmpt spesifik utk letak mesin n kain2...hehe..

    bile ade mood nk mnjht..bru keluarkan dr 'Gua' ha3...

    ReplyDelete
  8. byk kain..bilik ayu pun bersepah. penuh ngan kain ngan mainan anak..hehe. ayu pun nak tunggu 'baby' baru tu jugak. jangkit ngan kak mila :D.

    ReplyDelete
  9. bestnyer dpt new "baby". Teringin tp budget lari arr... sama ler kita Mila. Beli kain sampai x ingat budget ada ker xder... hehehe... Slamat Hari Raya!

    ReplyDelete
  10. Wah...wah...dah try ke....husband bagi green light beli tapi takut buat pekasam ...nantilah dulu tgk mila buat nanti teruja sikit ...heheheh

    ReplyDelete
  11. Syazwani... asal tgk kain jer kenan kan... kalau tgk cincin berlian ke.. takde plak nak kenen2 tuh hahaha

    MamaD... Selamat Hari raya to u too.. terfikir jugak nak satu meja spesel untuk baby baru tuh, tp nyer mana nak letak tuh idok ler tau.. since NV90e ni banyak auto jer, bolehlah dok tersorok skit camtuh

    ReplyDelete
  12. Yati.. thanks.. corner kecik jer.. itu yang kalau bersepah tuh nak tumpang lalu pon segan wakaka

    Fitria.. lama tak nampak fitria.. salam lebaran

    ReplyDelete
  13. Nafisa... ada sesapa "yg kurang kain" bolehlah terima zakat kain dari saya yer hehehe

    ziraziz.. mood menjahit ni kekadang lagi 5 minit yg g kerja pon sempat lagi haha.. thats me.. kekadang hubby pon pelik, sibuk2 bersiap nak g kerja tetiba dok depan mesin jahit..

    ReplyDelete
  14. Ayu.. welcome to the club, bolehlah kita share2 free pattern nnt yerr...
    kalau bilik kemas jer jawabnya mmg tokleh menjahit ler kan..

    Rosh... beli kain ni bajet ada ke takde ke.. tetap di"ada"kan jugak kan kan.. susah betul nak buang

    Suzie... saya pon jenuh pikir dulu nii.. tp sebab ada promo tuh, angkut je lah.. baru testing skit2 jerr.. kena cari benang dulu..

    ReplyDelete
  15. bestnya kak..mesin ada secara berjemaah..koleksi kain pon berjemaah dalam bilik tu..mmg patot sgy nak buat apa pon blh..hehehe..kak mila, di hati kecil saya nie masih nak cari mesin jahit lagi nie..sebab dapat yang bukan idaman kalbu..huhuhuhuh..

    kak mila, selamat hari raya aidilfitri.

    ReplyDelete
  16. Selamat hari raya to u too yaati..

    apakata yati asah skill menjahit yati n ambil upah apa2 yg yati suka jahit, pastu nnt boleh kumpul duit skit2 n beli mesin jahit idaman kalbu tuh, akak ni semua mesin jahit ni akak beli dengan duit sendiri jer, malas nak minta sponsor sbb nnt kang kalau mahal kena komen plak... projek tak jalan pon kena komen jugak... duit sendiri, sendiri mau ingat ler kan. lagi pon akak anggap mesin2 jahit ni ler harta akak isk isk, barang kemas langsung takde hihihi

    ReplyDelete
  17. Jelesnya ngan member baru tu... Saya pun dok teringin ngak nak beli mesin sulam satu... tapi budget x dtg2 lagi...hehhehe.... hari tu cuba buat 'kelainan' kat baju melayu hubby, kekonon try letak sulam smocking yg sedia ada kat mesin portable tu.. B4 this hubby pernah sound jgn nak mandai2 letak sulam bagai, alih2 bila dia tgk dia lak yg lebih excited, siap tanya napa letak skit jer, thn depan req lagi...tu yg makin berkobar nakbeli mesin nih....

    ReplyDelete
  18. Bieha.. promo half price ni masih ada lagi tuh.. sempat lagi tuh hehehe (batu api betul kan).. saya yg sebenornya mengidamkan mesin industri, tp mesin ni plak ada promosi, so sambar yg ni dululah... tunggu bonus tahun depan angkut mesin industri plak haha... (bukan jer giler ngan kain, tp giler ngan mesin jahti jugak) patchwork dgn mesin industri mmg bestlah.. kejap jer dah siap proses cantum mencantum

    pst pst.. tayang skit baju melayu tuh.. teringin nak tengok...

    ReplyDelete
  19. lebih kurang mcm saya je...hheheeh

    ReplyDelete
  20. nampak kemas...


    my nv 90e also at 1 small corner. :)

    ReplyDelete

Love your comments...