Followers

Thursday, September 08, 2011

Baby quilt in progress..

Bila dapat tempahan baby quilt ni.. saya memang excited sekali.. I sew with soooo much love

Semuanya still in progress..

Yang ni tema purple green as requested.. kain baru dapat dari Maymay semalam hahaha...
sempat menjahit lepas berbuka semalam n lepas sahur pagi tadi dan jadilah sebegini, rasa nak berpuasa another one month plak sebab boleh bangun sahur pagi2 n lepas tuh menjahit..

Yang ini plak tema Tutty Fruity Pinwheel, tinggal nak letak backing & binding jer dah.


Bila saya excited sangat menjahit nii, kat office pon teringat-ingat kat mesin jahit.. terukkan saya niii. Alangkah bestnyer dapat menjahit seharian, tapi awas.. kang sakit pinggang plak hihii
Berangan nak fulltime menjahit tapi I love my payday sooo sooo much (pinjam kata2 my blogger friend haha)


Regards;
 

20 comments:

  1. Kalau ambil tempahan sepenuh masa, mungkin Mila akan dapat pulangan yang lebih lumayan. :)

    ReplyDelete
  2. xsabar nk tgk yang dh siap punya..

    ReplyDelete
  3. SALAM SYAWAL,
    CANTIKNYA ! BUKA KEDAI JAHIT ! BAJU MELAYU BOLEH BUAT KE?

    ReplyDelete
  4. Carrot, cantik la patchwork awak..senang x belajar.? belajar pakai online or beli buku?..geram sangat,..pls tell me..plss...

    ReplyDelete
  5. kakcik.. kalau ada yg sudi menempah ler kan hehehe

    SCLover.. TQ kak.. kalau jahit ngan JACK ni mesti lg cepat ni hehe

    Noen.. hopefully bolehlah siap in 2 3 weeks niii

    LF.. buat baju melayu setahun sekali layak ke nak ambik upah haha..

    ReplyDelete
  6. Suzani... saya belajar sendiri2.. tgk2 tutorial online n belek2 mag quilts n more.. rasanya patchwork ni lebih kepada creativity sendiri plus techniques yg mungkin untuk lebih memudahkan from otai2 quilter.. terutamanya online lah

    ReplyDelete
  7. cantik........teringin nk buat projek mcm ni....tp x pndi.......nk kena google tutorial ni...

    ReplyDelete
  8. wah,cepatnya kak mila jahit.cantik!!ayu belum ada mood nak menjahit. dua-3 hari ni asyik semput dan perut tegang je.

    baby quilt tu tuk sapa kak?

    ReplyDelete
  9. assalam...nak tanye, biasenye guna batting tebal mana nak wat quilt ni? beli batting kat mana? TQ

    ReplyDelete
  10. ajnie... try dulu buat small project mcm cushion cover or table runner, nnt dah teringin nak jahit yg besar skit bolehlah try baby quilt plak...

    Ayu.. kena banyak rehat tu... jgn paksa diri sgt menjahit. Quilt hijau tu untuk a friend masa kat univ dulu, yg tutty fruity tuh untuk my online customer.

    ReplyDelete
  11. mamasyitah... say guna batting tebal/fiber, beli kat Bunga Reben kat Jln Tar.

    ReplyDelete
  12. Mila, trust me, you're not the only one who thinks of the sewing machine at work. I day dream about it. All. The. Time.

    :-)

    ReplyDelete
  13. suka yg purple itu.. sweet... :)

    Kak.. saya pun sama.. time kat ofis terkenang-kenangkan mesin jahit kat umah.. :) tapi bila kat umah.. bantal dulu yang saya tuju.. hehehe.. tapi sekarang dah ok sikit dah.. penyakit M sudah kurang ;)

    ReplyDelete
  14. Mila:saya dok kat rumah tak terjahit juga...keluar masuk rumah je keja nak buka mesin pun malas...ada 2 quilt nak disiapkan...satu apa tak buat lagi...

    ReplyDelete
  15. waa k.mila ni mmg tukang jht tegar...tema tutty fruity tu cantek....ceria je...

    ReplyDelete
  16. Wah.. kak Mila ni memang penjahit tegar. Eh, ada ke perkataan tu. Memang salute la Yati. Yati masih mencuba nak jahit projek kecik macam sarung kusyen, tapi takde progress, semangat nak knit tu lebih kuat. :)

    ReplyDelete
  17. Kamila, it's look awesome after turn in a blanket^^ you really done a great job ^^

    ReplyDelete
  18. cantik, I pun suke jahit cantum & tampal dan selalu gi blog ni untuk cari idea sikit..buat pun time weekend ja...

    ReplyDelete

Love your comments...