Followers

Wednesday, November 14, 2012

Cuti dan cuti lagi

First of all Selamat Menyambut Deepavali to all Hindus in Malaysia

Rasanya ramai yang balik kampung ataupun pergi bercuti kerana minggu ini penuh dengan cuti.. ambik extra 3 hari cuti, dah boleh bercuti selama seminggu straight kan.

Pertanyaan pertama bila saya pick up the phone in the office.. tak cuti ke???
Adoiii tak bestkan dapat pertanyaan camtuh, sebab dalam hati teringin nyer nak bercuti, malas nak pergi kerja walaupun sebenarnya takdelah nak bercuti kemana2 pun, sekadar duduk rumah, belek mesin kain dan mesin jahit jer hihi. Tapi apakan daya, cuti saya tuh dah kering kontang, tinggal 5 hari jer lagi... sayang woooo nak sajer2 cuti, baik pergi kerja dan reserve cuti untuk awal tahun depan.. kut boleh pergi bercuti jauh skit lalala

Tak banyak cerita bilik jahit harini, sekadar menyiapkan tempahan customer, actually dah siap malam ahad arituh lagi, sajer ulang tayang kat sini.. tempahan sarung bantal, sarung bolster dan bantal karipap... hari ini akan di poskan

Berbalik pada cerita cuti tadi... yeappp hari ini saya kerja, datang kerja terasa macam jalan raya tuh saya yang punya hahaa.. bestkan boleh sampai office in 15 minutes. Kalaulah hari2 camtuh??? JAwapannyer.. TAK BEST!!!!
Awat tak best plak? Hihihi sebabnya saya suka duduk dalam traffic jam.. saya suka sebab saya boleh membaca alQuran, selalunya saya baca surah2 pendek adDhukhan, alMulk, arRahman, dan alWaqiah... dah partly hafaz, tapi kena jugak jeling2.. so bila kereta takde n bawa agak laju, memang dah tak boleh jeling2 dah. So at the end, terpaksalah berpada dengan baca makthurat jer, dah itu je pun yang ada dalam otak ni.. Thats why saya suka jem....

Wokey lah... cukup2lah membebel dipagi hari ni..
Wassalam

Regards;
 

5 comments:

  1. 1st time sy jumpa org yg suka jalan jem...hehe

    tp ok la sbb boleh bc quran...xde la rasa sgt jln tu jem kan

    ReplyDelete
  2. dah sampai.. thanksss cantikkkk sangat ! :)

    ReplyDelete
  3. Thanks dearpikot.. baru tau hihi..

    ReplyDelete
  4. Saya dulu suka juga jam sbb blh betulkan tudung, make up sikit. Hehehe. Anak ramai kelam kabut pg2.

    ReplyDelete

Love your comments...