Followers

Monday, November 05, 2012

Laporan bilik jahit..

First thing first... gambar yang dah lama ku tunggu-tunggu
Here it is..
Gambar Alya pakai telekung baru yang Awe buatkan. Inilah dia satu2nya anak sedara ku, yang comel, macam mak sedaranya jugak Opocotsss 
Saya buatkan before balik raya haji arituh, hadiah raya haji hahaha.. tapi bila nak pakaikan dia takmo ler plak... 
FYI Alya ni baru 19 bulan.. (kalau tak silap kiraanlah)

Dan ini plak kakak Alya haha
Jadi model Nursing Cover.. (model berbayar tau!)

Nursing cover ni saya letak corset boning kat depan tuh, +-15 inchi untuk peeking window

Saiz NC ni +- 40x30 inch.
Strap tuh quilted, letak batting nipis kat dalamnya, adjustable guna D Ring

Dan ini pula.. bantal karipap, my 2nd and 3rd attempt.

Minggu ni memang the laziest week ever.. malas sungguh nak menjahit, hasilnya cuma 2 sarung bantal, 1 bolstercase, 1 sarung tilam fitted, a nursing cover dan bantal karipap dua biji ni jerrr... kalau list down memang nampak banyak, tapinya saya ni hari sabtu dok mengabihkan masa tengok..
Dah habis 24 episode... memang agak boring (seperti pendapat kawan2 lain) tapi endingnya saya suka hihi.
Lately ni saya dah agak jarang tengok Korean Drama, rasa macam jalan cerita sama jer... boringggg.. sesekali bila LMH berlakon saya tengoklah hihi, suka action movie..
Bila dah start tengok.. sticking like a gum to my tablet.. habis segala kerja jahit menjahit tergendala..
Ohhh kawan2.. jangan tiru tukang jahit macam saya ni yerrr..

Till another story.. byeee

Regards;
 

9 comments:

  1. kira productive le jugak considering you have a full time job and craft during your free time.Kak ros teringin nak belajar buat telekung dengan Kak Zai...asyik tertangguh memanjang le..i like the pink telekung..embroidery sikit tu pakai nv50 ya?

    ReplyDelete
  2. sgt2 cantik telekung tu k milaa..berangan laa dlu buat untuk anak..hehe...

    ReplyDelete
  3. NoEn.. trylah buat untuk alya, mesti chomel jugak..

    Kak Rosni.. betul tuh, saya guna deco stitch NV50, yg love love tuh, tp terbalik hihi. Saya buat special request ngan kak zai arituh, so saya sorang jer lah g belajar, bukan g kelas dia...good things is she can accommodate our time.

    Ida... trylah buat satu.. pastu boleh embellish sana sini, telekung budak kan.. kalau dewasa kang nampak over sgt plak

    ReplyDelete
  4. comelnya pakai telekung pink...
    dah lama tak tengok cerita korea skrg dok ngadap adam dan hawa je nasib baik kejap je ..hehhehe

    ReplyDelete
  5. suker nyer tegok that model.. kita tak der anak pompuan nak wat telekung.. kalau ada.. mau telekung dier dah berkaler2 kiter buat.. huhuhu tergoda nak buat juger lah satu...
    by the way.. best blaja jahit tudung/telekung dgn kakzai kan cik mila...
    saya link blog nie ke blog saya...

    ReplyDelete
  6. Ok ler tu, kak Mila. Banyak juga menjahitnya. Comel anak dara kecik pakai telekung pink.
    Yati skrang layan citer korea tv2, pukul 5 petang, isnin-rabu. Citer orang sakit alzheimer. Layan.. :)

    ReplyDelete
  7. Corset boning tu boleh beli dekat mana ya?
    Thankyou :)

    ReplyDelete
  8. kedai barang2 jahit biasanya ada jual, tanya jer diorg. saya beli di bunga reben kat jln TAR KL

    ReplyDelete

Love your comments...