Followers

Sunday, February 13, 2011

Cantikkan passport anda..

Semalam pergi buat passport untuk Izzah... nasiblah orang tak ramai sangat.. tapi sampai ke Imegresen pukul 8.10am pon, orang dah beratur panjang, last2 kami dapat nombor 79... kira oklah, aircond pon ada, selesa menunggu. Last week saya pergi, dapat nombor 126, orang teramat lah ramainya dan aircond takde. Macam bersauna dah kat opis jadinya.

Balik rumah terus saya terfikir nak buat passport sleeve hehehe.. kalau pink mesti Izzah suka. Tambah plak baru dapat fabric pink ni from MaymayShop (just collected from the post office hehee). This is my first attempt.. senang jugak nak buat rupanya... tutorial from Bunnybun here


Then I modified skit... biasaler, kalau first time je ikut tutorial, 2nd time mesti nak modified jer kerjanya.. here is my first Quilt Passport Sleeve, the fabric is from CraftBuddy


And here are another... TWO

Mak aiiii.. berapa banyak plak ler passport yang saya ada kan haha..

Emm kalau ada sesapa yang berkenan dengan passport sleeve ni, two of them (the quilt passport sleeve) are meant for sale.. choices are yours.. please contact me ok..


Regards;

10 comments:

  1. alahai mila....manis2 sleeve passpot nih..fabric strawberry tuh mila yang match kan ke or da ready made patched?Warna pink tetap ade ekk..

    ReplyDelete
  2. kak ros.. mmg corak kain tuh camtuh. bukan patchwork pon

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Cantik! Suka yang matryoshka tu :) Dah lama nak buat baju untuk pasport I yang bogel tu huhu...next project in line neh!
    (hehe silap login sebelum ni :P)

    ReplyDelete
  5. Quilted ones nmpk berbeza. Wah...nak berjalan jauh nmpknye cik Izzah kita ni. Mama nak bwk gi mana agaknye ye :)

    ReplyDelete
  6. Zura.. patut buat tuh.. kesian bogel je dia hahaha. this is the easiest tutorial yg I jumpa kat internet... I bet less than 30 minutes dah bole siap.. cuma bab nak pilih kain tuh yg lama kut hahaha

    ReplyDelete
  7. Aza... yg quilt one tuh nampak tebal/spongey skit, itupon guna batting yg nipis jer.. hehe nak g kenduri sebenarnya, tapi kat seberang tambak johor sana

    ReplyDelete
  8. wahh kiutnya ... suka ..... especially yg teddy bear kecik tu (linen kan ?) dan polka dot pink tu ... nak try buat juga lahhh .. (org buat dia pun sibuk nak buat .. (berkata pada diri sendiri))hahaha

    ReplyDelete

Love your comments...