Followers

Tuesday, February 08, 2011

Experimenting.. (2)

My journey searching for a perfect (so called) zipper for pouch continued..
And I found this tutorial from Mountain Mom Report .. Its a very detail tutorial on attaching zipper (bukan cara biasa dalam lain2 tutorial yerr), the outcome is also very neat and nice zippered pouch..

I try to put it on practice last night and here it is..




The fabric I bought from Sue of MyBotang loooong time ago, but havent use it... macam biasa lerr sayang nak guna hihihi.

 I need to practice more on this method.. this small purse nicely fit in my hanphone. Sukanyaaa..



Regards;

17 comments:

  1. aduh mila.... rajinnya ber-eksperimen..."edisi cerdik kraft"...tahniah sebab rajin dan thx sebab sharing so kita tak rajin ber-xperimen ni... tumpang celik..thx mila..

    ReplyDelete
  2. kak mila ni mmg rajin tau... :D
    cantik la fabric tu.. dapat gmbr yang betol2 terletak macam tu mmg payah.. :D
    thanks for the link!

    ReplyDelete
  3. i love that fabric :) good luck kak mila on your experimenting experience hehehe

    ReplyDelete
  4. yang tu untuk izzah ke? eh.. nak upah jahit sarung kusyen boleh ke?

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. SClover..suka2 share ngan kawan2.. kut ada manfaatnya nnt hihi

    ReplyDelete
  7. Ziela.. kain tuh akak pakai gunting jer yg benornya... tapi dapat location baguih plak, legaaa tak membazir kain hihihi

    ReplyDelete
  8. Nadia...TQ TQ... tgh seronok berekperimen (terbayang plak suasana science lab masa sekolah dulu haha)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Ainie, akak dah email yer.. kalau betul2 nak, nnt confirmkan ok.. jgn salahkan akak kalau NV50 tuh merajuk nnt yer hehehe.
    OPs luar topik.. gathering kat 30th April boleh g tak? tgh cari tempat niii..

    ReplyDelete
  11. Cantek nye kain..brapa semeter ekk Mila?

    ReplyDelete
  12. Kak Ros.. saya beli FE set jer arituh.. kalu kenan boleh tanya Sue My Botang, kut ada lagi kat sini..
    http://mybotangshoppe.blogspot.com/2010/08/kokka-girlz.html

    ReplyDelete
  13. Cantik! I pun sempat sambar semeter fabric ni so pretty! :)

    ReplyDelete
  14. rajin betul zila bereksperimen. cantik..cantik..buatlah lagi..boleh jugak kita kat sini merasa hasil eksperimen zila tu nanti..hihi (x malu dah nak mintak ni..)

    ReplyDelete
  15. typing error..bukan zila tp mila..ya ampuuun!!

    ReplyDelete
  16. Kak Mila,
    sweet la yang ni. Thanks share link tu. Boleh juga bookmark buat reference. :)

    ReplyDelete
  17. love how the bottom right part picture tu elok terletak kat tepi tu.. cute.. nice fabric combo, tambah cute ngan lace and pink border.. sweetttttt....

    p/s - fabric is still available if ada yang interested.. :)

    ReplyDelete

Love your comments...