Followers

Wednesday, February 02, 2011

Two Faces - My Botang Sew-a-Long

Introducing my new bag hereeeee





Its a Sew along project by MyBotang , though Sue has drafted a schedule on the project but I can hardly wait.. just grab what ever fabric that I had in my stash and sew it.... some more yesterday is a Federal Territory day... soo many free time for me to finish it yuhuuuu..


Anyone who would like to sew your own beautiful bag.. jom join this sew a  long project ok...



Kesilapan teknik skit... the button strap is a bit shorter, but I am too lazy to do another one.. just accept it as an art of laziness hahaha

Its a two faces bag hehhee I mean reversible.. The other side of the bag.. yang ni sesuailah kalau nak bawa pergi piknik kut


Dan semalam jugak... beg ni dah dirasmikan.. seronok jalan2 kat Jln TAR dengan beg baru tau... shopping spree jap kat Sogo, Kamdar, Nagoya and Jakel.. Nak mencari lycra untuk tudung sekolah Izzah lagi (that new tudung dah hilangggggg aghhhhh geram tau)

Opsss just a note to those yang pakai brand Wacoal... if you are buying RM500 and above in one receipt, you will get RM65 voucher in which can be set off against you total bill, bukan next purchase tau... I dont know whether this is the best deal or not, but normally the voucher is for the next purchase, in which for me it will get expired before my next purchase hahaha.. WTH I am telling this in a craft blog kan.. just sharing, maybe someone will benefit from it kan...

Lycra at Jakel now dah back to normal price which is RM16 per meter, masa YES (YearEndSale) arituh just RM10 jer semeter... murah kan.. Satu lagi cotton sulam, for baju kurung, just RM20 sepasang, but I dont know the quality and dont buy any of it. dah ramai sangat orang dok tengok, nak mencelah pon tak leh hehhe

At Kamdar plak, banyak new fabric design at the cotton section (ops terbeli jugak few meter aduhaiii), still ada discount... Plain cotton linen pon dah ada banyak choice of colours.

Dan yang tak bestnya... Bunga Reben tutup ler plak.. I am thinking of buying some more fibre for cushion making. Memang kat situ murah dari tempat2 lain, even you can get a discounted price lagi from the display price.

Anddd I soo happy now that my internet connection dah back to normal, boleh sambung layan drama korea hahahhaa. I seems that I got a very long day of my life kan.. boleh jahit beg, go for shopping, and yet bole tengok drama lagi.. But then this Mary Stayed Out All Night drive me away from my drama addiction, I hate a story that potray women that is too naive...and also too many bad morale example in this story... still 3 episodes to go, dont know whether to finish it or not emmm

Wahh macam2 cerita hari ini yer.. esok cuti horayyyyyyyy
Selamat bercuti kawan2 semua.. Happy Holiday... And Happy Chinese New Year also


Regards;
 

10 comments:

  1. cepatnyer siap kak.. akak ni mmg cepat la..cepat disice fabrik mana nak guan & cepat menjahit.. saya masih terkebil2 baca pattern nih.. hehehe...

    ReplyDelete
  2. aduh..nak cepat type..hancur lebur ayat ku.. haha.. **sori**

    ReplyDelete
  3. wah..wah.. dah siap beg dia.. well done.. good motivation for others as well.. :D *terkebil-2 pilih kain*

    ReplyDelete
  4. Amboi,amboi....you are in high spirits eh Mila.Kalau nak buat lagi kak Rose bole hantar scraps...huhihi
    Kak suka yang polka dot hitam putih tuh...nampak bersih aje...

    ReplyDelete
  5. wah, mila! dah bergaya sakan with yr new bag..awesome tuh!..i baru nak join hehehehe

    ReplyDelete
  6. ziela... tetiba hangin rajin datang hahaha.. kalau hangin malas tuh, dah last day baru buat

    Sue... hopefully, really love this bag. thanks for the sew a long

    Kak Ros... time hi-spirit kena buat sampai siap, time down... buat bodo je lah kikiki

    Niza.. jom join.. nnt bole share2 idea utk 2nd bag plak.

    ReplyDelete
  7. dah siap... *gulp*... saya baru nak join... tabik spring kat kak mila

    ReplyDelete
  8. nizacraft... akak ni kalau dah start gunting, kena jahit terus, kalau peram.. terus jadi pekasam hahaha

    ReplyDelete
  9. siap dah ekk.. saya baru pilih kain... intruction pon tak print lg.. aduiii...

    cantik n tak sabar pulak nk siapkan. hihih

    ReplyDelete
  10. K mila... I'm finish my bag too... Do some comment pls... Nak dgr dari otai ni...

    http://nizacraft.blogspot.com/2011/03/im-done.html

    ReplyDelete

Love your comments...