Followers

Monday, March 28, 2011

Bila rindu....

Bila rindu pada my NV50.. beginilah jadinya....

Dari hari Jumaat malam sampailah siap pada hari Ahad pagi (off course I slept)... terasa dah lama sangat tak buat patchwork and quilt... rindu dengan my darning foot..

But its not easy to do FMQ... especially blanket ni agak besar (baby blanket jer pon, but saya rasa agak besar dari yang di buat sebelum ni)... dan menggunakan batting yang agak tebal... at last kat tepi2 je lah guna FMQ.. itu pon tahap terkehel bahu dah rasanya


Camana yer... nak guna FMQ untuk blanket saiz besar. Kalu queen size camno plak ler... aiyooo... mau patah pinggang... ops teringat kat big quilt by Kak Ann of Crafty Anique.. Now i know how it feels, walaupon mine is not that big... nasib lah hanya mematahkan sebatang jarum hehehe.. first time sejak berjinak2 dengan quilt ni saya mematahkan jarum..

Untuk siapa kah agaknya baby blanket ni yer... pink plak tuh. Untuk anak saudara ku.. tapi belum keluar lagi hahhaa.. tunggu masa je dah, mid of April ni. Kalaulah tetibanya its a boy, abih laaa.. boy wearing pink. Mesti Izzah tak suka hahaha.. pink only for girl.. emmm according to her colour dictionary

Dah penat menyiapkan quilt niii I went for sessi urut-urut plak... waduh waduh bestnya.. terasa segar semula, boleh start a new quilt plak hahhaha.. kut single or queen or king size plak opzzz. Emm kalau sesapa yang dok sekitar KL nii teringin nak berurut jugak, even pregnant pon kakak ni boleh urut, saya boleh bagi contact number. Just email me jer.

Dan.. yang kami tunggu-tunggu, menunggu filem ni dah suam2 kuku, takde ler berebut seat.. duduk jer lah mana ko suka.. we went for this movie..


Best best.. solute ler ngan KRU, dapat menghasilkan filem yang bertaraf antarabangsa macam ni, bukan takat cerita bercinta, mak bapak tak suka, pastu suka, pastu kawin kikiki... saya memang dah banned filem camtuh, jangan harap saya nak pergi tengok walaupon free.
Tapi filem ni agak menyeramkan terutama part2 perang tuh, kesian Izzah boring, pastu dok asyik pejam mata hehehe.

Adioz


Regards;

19 comments:

  1. wah rajinnya buat quilt ni..
    kalau sy la..peringkat potong kecik2 kain tu pun dah lama give up kot..belum buat quiltnya lagi..

    ReplyDelete
  2. Cantik hasil quilt tu. Kerja remeh tapi bila dah siap, indah yek! Cik Rimbun, awak ni memang rajinlah! Saya suka tengok aje..... Huh!Huh!Huh!

    ReplyDelete
  3. kagum... kagum... diri sendiri blm berani.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Gorgeousness!! Love the purple shades. Great work babe!

    ReplyDelete
  5. love the FMQ you did on the quilt sides.. cute..!! nak quilt blanket besar-2 ni memang perlukan persiapan diri, hati dan minda.. once dah confirm ready, actually x le lama nak quilting nie.. hehehe

    can't wait to see your next project.. byk variation your sewing and crafting.. like!! :)

    ReplyDelete
  6. rasa puas hati kalau dah siap,walaupun sakit-sakit badankan...

    ReplyDelete
  7. SoNice.. saya selalunya potong kain kat opis ni.. time lunch tak tau nak wat apa.. dok dlm bilik senyap2 potong kain hehehe

    ReplyDelete
  8. Adilla.. try sekali, pasti nak buat lg. seronok ngan patchwork sbb boleh try mcm2

    ReplyDelete
  9. Rosh... dah banyak koleksi kain, boleh try sesekali hehehe

    ReplyDelete
  10. Cik Sue MyB.. agree... quilt tuh tak lama, mental n physical mmg penting, kalau tak sekerat jalan ler nampaknya. but for a start better small n simple project dulu, kalau big project patah semangat, payah nak start balik hahaha

    ReplyDelete
  11. ctNHoney... kena ambik semangat awak jugak hehhe.. banyak quilt besar2 tuh. saya ni kena pelan2.. project kecil-kecilan dulu

    ReplyDelete
  12. ctNHoney... kena ambik semangat awak jugak hehhe.. banyak quilt besar2 tuh. saya ni kena pelan2.. project kecil-kecilan dulu

    ReplyDelete
  13. bestnyer gi berurut.. saya balik kampung jer dpt berurut.. pasni makin produktif la kak mila.. hehe

    best ek citer merong tu? saya dapat mixed review, ada yg kata best, ada yg kata tak.. kesian izzah, mesti citer ni agak heavy utk dia... :)

    ReplyDelete
  14. ziela.. kalau kat kampung akak dah tak jumpa ngan tukang urut, nasib kat KL ni jumpa tukang urut yg best, dekat ngan rumah plak tuh

    merong ni akak rasa ala ala cerita Troy yg Brad Pit berlakon tu ler.. citer perang, mmg kalau org yg tak suka citer epik n perang2 ni mmg tak best, n tak seswai utk budak ler... lgpon ianya kategori PG13 kan.. tp angkut jugak Izzah g tgk hehehe..

    ReplyDelete
  15. akak, mana nak dptkan batting utk quilt...saya baru belajar buat quilt utk baby...tp saya x tau batting tu mcmana...heheheh...boleh akak citer ckit pasal batting ni...n kat mana boleh beli...

    ReplyDelete
  16. NorIsmawati... yang ni akak guna batting yang fluffy tuh, orang panggil fiber kut, ada jual kat kedai2 jahit, semeter dlm RM13-RM18 ler, bidang 60. Tapi ada jugak akak guna batting yg padat skit tuh, yg tuh akak beli kat nana n craftbuddy, pernah beli kat craft world tp mahal skit lerr

    ReplyDelete
  17. ye ke...ok nnti saya try cari...terima kasih akak sudi kongsi information yg amat berguna utk saya skrg ni...tq :)

    ReplyDelete
  18. Cepat betul kak Mila dapat siapkan satu quilt baby. Tahniah kak! Best la kak, lepas tu boleh pi urut pula. Yati last sekali berurut masa lepas lahirkan Sulaiman, nearly 3 years ago. Rasa dah longgar je otot-otot ni. Hihi...

    ReplyDelete

Love your comments...