Followers

Thursday, March 17, 2011

Lalalalala... hati gembira

Once again.. I am away from home. Blogging far away across the China Sea... and once again, at Bumi Kenyalang. Cuti sekolah adalah masa yang paling sesuai untuk balik kampung kan..

And hari ini, dengan berbesar hati saya mengikut my SIL (Sister In Law) untuk shopping2 kain... besar tapak tangan, kuali astro daku tadahkan hahaha... and my SIL brought me to FAH Co... its (F)abric (A)ccessories (H)ouse at India Street... wahhh bestnyer kat sini, macam2 ado

Tengok niii... ikut nafsu membeli betul... tapi serba satu jer. Actually tak semua dari FAH, ada yang dari kedai di Kenyalang Plaza, yang mana lebih murah dari FAH, tp barang2 tak ler sebanyak pilihan di FAH and far away from the town centre.

Tengok gambar dalam kedai niii... ada macam2 tangkai beg dan accessories for bag making.. macam nak beli semua, tapi nasib lah daku sedar diri... bukan sedar diri sebab takut tak jadi apa, tapi sedar diri sebab poket saya ni nipis jer kikikiki. Term cash only niii memang sakit sikit ler.. tambahan plak tabung bantuan kewangan saya entah kemana menghilangkan diri hehe...


and tak ketinggalan jugak kain2 niiii... aduhai.. yummy cupcakes (kedai lain but the same area)


Hanya yang ni sempat saya ambik gambar, lepas tuh tuan kedai dah dok dekat2 hahaha... agaknya dia pelik kut. And the price... wahhhh not bad.. I mean affordable, tapi kan... yang mengharukan adalah, they dont accept CC, aduhaii... malang betul bagi orang yang bawa duit sikit2 mcm saya ni.
Wokey wokey... dah mengidam, kenalah tunaikan kan kan.. esok or lusa.... akan ku jejaki kedai ini lagi huhuhu... Ada tak sesapa yang kenan dengan cupcake ni... nak saya tolong belikan kerr... bolehlah email saya yer. Boleh beli lebih skit.

Salam Feluk Shiyum from Bumi Kenyalang....



Regards;
 

21 comments:

  1. mila... banyak nyer benda2 menarik d sini....huhuhu!!mcm nak terbang p sana, nak pilih benda2 tu..

    ReplyDelete
  2. suka,suka,suka kain cupcakes tu..tapi kite jenis tak pandai kirim2,kene sendiri belai,tengok dan bau hihihi...enjoy shopping and sedar2 sikit anda berbadan dua,,,tak bole letih sangat..take care!

    ReplyDelete
  3. happy holiday and happy shopping...

    good that you are watching your wallet despite all the attraction.. :)

    ReplyDelete
  4. SCLover.... lenkali kalau akak kekuching niii.. tempat ni tak jauh dari town centre... tak jauh dari water front tuh, boleh ler shopping lebih2 skit hehehehe, tp poket kenalah kembung skit, kalau kempis mcm saya niii.. tgk2, belek2, letak balik hahhaha

    ReplyDelete
  5. Kak Ros... kena tengok ada chemistery ke tak eks hahhaa.. saya niii tengok2, belek2 dulu... then balik rumah. kalau rasa dok teringat jer sampai mimpi2, esok datang balik haha

    ReplyDelete
  6. anic... thanks. kenalah ukur (harga) baju dengan isi wallet yang ada hehehe - tetiba dapat peribahasa baru plak

    ReplyDelete
  7. Barang-barang kat atas tu! Saya pandang ajelah. Tak berapa tahu nak guna kan? Tapi fahamlah itu sesuai citarasa Cik Rimbun. Tapi Cupcake tu nampak memang yummy!

    ReplyDelete
  8. wah wah wah...best nya mila... tertarik2 jantung ni kerana kejelesan itu,....hehehhe...

    Kot saya yg ke sana, mahu berapa kali pengsan bangun balik dek kerana kerambangan mata...huhhuuh... enjoy your shopping spree and do take cae though...

    ReplyDelete
  9. eeeee bestnya, klu la melor blh gi sendiri alangkah bagusnya. melor tak pandai kirim-kirim klu boleh mau sendiri plih dan belai2 baru seronok membeli. aniwey hepi hplidey 2 u.

    ReplyDelete
  10. wah... jalan lagi.. bestnyer... tumpang gembira tgk kak mila shopping... :D

    ReplyDelete
  11. aduh, kak mila..taktahu ada kedai tu kt kuching,kalau tak tentu dh singgah ms g dulu.xpe2,nti poket kembung boleh g lagi.Skrg perut yg tgh kembung..hehe, tak larat nak jalan.
    Tak penat ke akk jln? jg diri baik2 kak.Susah nk dpt tu :)

    ReplyDelete
  12. Adilla... kalau dah start buat beg/pouch mesti tau nak guna barang2 tuh hehe... terus addicted jadinya hehe

    ReplyDelete
  13. Bieha...... jom ler jalan2 ke bandar pusak (kucing) ni.. jln makan angin sambil shopping hehehe

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Melor.. jomlah cuti2 malaysia kat kuching niiii.. sambil makan nagin, sambil shopping2 hehehe..

    ReplyDelete
  16. Ziela... ye lah jalan2 lagi.. dah penat dah... yg ni last. tp balik kampung tak ler sepenat g jln2 makan angin.

    ReplyDelete
  17. Ayu.. boleh g next trip plak... firefly dah ada kesini, dah banyak choice tambang murah.

    sama ler kita, perut kembung, pasni takleh nak jalan2 dah... dok rumah diam2 je ler hehe.

    ReplyDelete
  18. oo mila org swk ye...

    dlu pnh gak blaja kt swk...tp xpnh jmpe pn kdai ni kt kuching..hehe...

    ReplyDelete
  19. ziraziz... saya bukan org sarawak.. tp kahwin dengan orang sarawak hehe... saya pon.. ni first time jumpa setelah 10 tahun ulang alik ke kuching niii

    ReplyDelete
  20. Ish isk, menariknya kedai tu. Next time kak Mila pergi sana, bawak cash banyak, borong, pastu balik sini jual. Hehhe... murah tak harga accessories bag / barang jahit kat sana?

    ReplyDelete
  21. Yati, in general agak murah lerr, tp tak ler semua. yg bestnyer banyak choice. kalau nak angkut banyak2 tuh kena modal banyak skit lerr hahaha.. modal tenaga nak angkut naik flight kikiki. dah ler hubby akak ni dok suka hand lungage jerr..

    ReplyDelete

Love your comments...