Followers

Friday, March 04, 2011

urgent or instant?

"cikgu kata, masa sambutan maulidurrasul, kena pakai sling bag, bawa pensil warna jerr"
aiyaaaa mana plak ler nak cari sling bag, dah esok (hari ni) nak pergi sambutan maulidurrasul..
dengan muka mondos.. ok je lah, pakai beg biasa je lah hehehehe

Camtuh ler cik Izzah ni... kalau cikgu cakap sling bag, mestilah bawa sling bag, beg lain tak boleh... itu yang kekadang malas nak layan, tapi bila buat muka mondos tuh, ummi pon kesian ler jugak kan...

So ada remnant kain phoebe bag umi dulu... umi gunting2 n cantum sana sini... at last, tepat jam 10 malam tadi, dah jadi beg niii hehehe...


tak sempat nak ber"applique" bagai.. simple2 jer lerr. but cantik jugak di mata umi, dan yang pentingnya... anak umi suka benor... sengih sampai ke telinga hahahaha.

Inilah dia instant sling bag untuk perarakan maulidurrasul today...

Ya Nabi salamualaika..Ya Rasul salamualaika..

Regards;
 

26 comments:

  1. cantiklah corak kain linen tu..
    dan beg pun cute sgt..

    ReplyDelete
  2. mila...biasalah bebudak ni kan....kalau cikgu kata A dia mesti ikut kata A jugak tp kalau makpak dia kata B dia akan kata C....hehhehee betul tak??? anak saya camtu...pening pala kadang2.....

    ReplyDelete
  3. hehe..saya pun ada fabric linen tu.. mmg comel kan... bergaya la izzah hari ni... :D untung btol ada ummi bleh menjahit dan boleh menjahit dalam masa beberapa jam.. :D

    ReplyDelete
  4. Terer la Kak Mila. Anak minta, terus boleh siapkan. Cantik pulak tu!

    ReplyDelete
  5. baguslah....;).untung Izzah...maknya pon jimat dan boleh settle cepat masalah izzah

    ReplyDelete
  6. i pon nk jd anak u.... blh dpt beg cun mcm izzah punya.... hehehe...

    ReplyDelete
  7. Hai! Beruntung Izzah dapat Umi Rimbun. Memang Rimbun dengan kasih-sayang! Ibu contoh tuu...

    ReplyDelete
  8. Hahaha...camtu la peel anak2 yg buatkan mak bapak pening kepala, apa yg cikgu ckp kena ikut, apa yg kita ckp, susah nar nak ikut...huhuhu...

    Fasha pun masa Maulidurrasul hari tu mintak buatkan sling bag (actually dah lama dia mintak utk skolah agama dia) tp asyik x sempat jer.. Wiken ni baru nak buatkan satu....

    ReplyDelete
  9. cantinyer sling bag instant awak Mila.. thanks for using MyBotanG fabric (mmg dah kena bayar royalti kat Cik Mila nie.. hehehe). btw - linen blend cotton tu still available here: http://mybotangshoppe.blogspot.com/2011/01/fabric-sale.html

    My girl pun slalu cam tu.. mlm ni baru bagitau, cikgu pesan suruh bawak itu ini.. gerammmmm aje especially biler last-2 minute cam tu kedai all dah tutup..

    ReplyDelete
  10. cute and simple but nice..;)

    ReplyDelete
  11. wahh Mila .. instant sungguh la . macam maggie letak air panas terus jadi sling bag !!!!

    ps: lawa pulak tu

    :-)

    ReplyDelete
  12. wow..kreatifnya...sgt halus buatannya...hanya org yang berbakat shj mampu menyiapkannya..

    ReplyDelete
  13. Sonice.. kain tuh from sue mybotang.

    ReplyDelete
  14. SCLover.. belum boleh challenge aka lg nii hahaha

    ReplyDelete
  15. Azura... betul tuh.. kekadang geram jerrr.. kalau tak ikutkan merajuk plak haha

    ReplyDelete
  16. Ziela mama daniel.. mesti borong dari sue my botang kan kan.. samaler kiterr

    ReplyDelete
  17. Yati, dah lama nak try buatkan tp.. asyik nak buat bende lain... bila dah nak pakai baru betul2 concentrate buat

    ReplyDelete
  18. Tyha... save duit skit... guna barang2 sedia ada jer..

    ReplyDelete
  19. Rosh.. oh anak angkat ku... hahaha

    ReplyDelete
  20. Adilla.. TQ TQ. kembang jap kikiki

    ReplyDelete
  21. Bieha... teringin nak tgk jugak.. nnt uploadlah kat blog yer...

    ReplyDelete
  22. Sue MyBotang... I love all fabrics that I bought from u..

    .. teringat aritu malam2 g taman, sebab nak cari 5 jenis daun utk her science project.. geram tau... malam baru ingat hahaha.. mcm2 but they colours our life

    ReplyDelete
  23. anique.. hahaha...2 minutes meggie.. nii 2 hours sling bag..

    ReplyDelete

Love your comments...