Followers

Wednesday, March 30, 2011

JOM...I am giving away a cloth pad

Finish sewing these cloth pads, one is a cloth panty liner and the another is folded cloth menstrual pad. These two are for my forumer friends and I am giving it for free..

The cloth pantyliner is without any PUL fabric, but sandwich with a microfleece inside, so not suitable for a heavy flow, only for light flow and as pantyliner only


The folded cloth menstrual pad is backed with PUL, so no worry of having 'kebocoran'... plus you can add more layer and fold it inside.
I have been testing so many CP design but off course its DIY type, not ready to buy ready made yet, and I think the folded one is the best. Another plus point is, it's easy to dry when we wash it, eventhough its kind of old fashion.. using towel hehehe.

I do have another two, which is not in the picture as it is the same, one cloth pantyliner and one folded cloth menstrual pad in which I intend to give it away to my blogger friends here
Ada sesapa nak tak?
Kalau nak, just leave a message here and tell me why you choose to wear a cloth pad. I pick a winner with the best answer on 8th of April 2011. And regetfully, I can only send to address inside Malaysia only.

JOM TUKAR KE CLOTH PAD..

Regards;

19 comments:

  1. nak! nak! nak!
    [angkat tangan sambil lompat bintang nih!]

    kite mmg guna CP. dah hampir 2 tahun. CP yang sedia ada pun dan nak reput. erk! :P

    first of all guna CP ofcoz sebab terpengaruh dengan review blogger. power of blog! hihihi!! bila dah guna rasa selesa, jimat, boleh digunapakai berulang2 kali & sikit sebanyak kurangkan bahan buangan yg sukar dilupus. selamatkan bumi!

    lagipun CP ni bebas dari sebarang bahan kimia atau yang sewaktu dengannya. lebih terjamin keselamatan untuk bahagian sulit kita.

    ReplyDelete
  2. mau jugak..
    xpernah guna CP..tp teringin nak cuba..

    ReplyDelete
  3. uish... kalau dah siap jait cam nih mmg nak...jait bag lepas..tapi part nih.. tak lepas2 lagi..balik2 mak cik pkai aje cara lame ...main lipat2 ajer...hik hik hik..mmg ler teringin nak pkai sesuatu yang traditional tapi stail baru !!!

    ReplyDelete
  4. Kakcik tak pernah cuba guna CP ni. Tapi, sekarang ni h**d kakcik pun dah tak lebat (tapi berpanjangan - sindrom nak putus h**d dah tu). Tak baik pula rasanya kalau kakcik kata kakcik pun nak CP yang Mila sediakan tu, kan? :)

    ReplyDelete
  5. Mila, i'm really interested in trying CP sbb hari-hari pakai commercial panty liner so selalu rasa macam kot2 ada side effect... kalu dapat panty liner saja pun dah happy... thank you

    ReplyDelete
  6. chopp..nak gak,xpenah try mane tau lepas ni pandai pakai jimat dah duit dari nak beli kotex yg makin lama makin mahal tuh... :)

    ReplyDelete
  7. xpnh try pkai CP ni...nk gak try..

    y I choose 2 wear a CP???..
    hhhmmm...

    1) kaler die cun ..merah pink tu...i like hehe..
    2) nk compare CP or jenama *tuttt* lg bes..maybe it's time 2 say goodbye 2 jenama *tuttt*.. ;p
    3) i support 'green campaign' ..hehe
    4) reason plg pntng,sbb ada org offer nk bg ;p

    ReplyDelete
  8. saya nak sis...

    jimat belanjakan kalau pakai CD kan
    leh pakai berkali2...
    tahan lama..

    suka kerja tangan sis...lagi pun free

    ReplyDelete
  9. Ini saya namakan 'nostalgia Jumaat'. entri cik Mila ni mengingatkan saya history umur 14 tahun dulu. Nasib baik saya anak kedua. Tak seperti kakak sempat menangis bila mengadu ada.....di seluar.

    Cloth pad ni sama konsep dengan pampers anak sedara saya. Basuh dan keringkan. Menurut adik spend lebih untuk mula-mula, jimat kemudian. Untuk saya mudah pakai buang. Lain individu lain pilihan. However this is also a good one from you!

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. I want one.
    Why? Sbb i have none.
    I belum bertukar dr dispo pad sbb haven't gotten my menses sejak pregnantkan si Akif tu sampai la dia dh 18 bulan ni ha. And guess what? As he turned 18 months about a week ago, a few days later my 'best friend' came for a visit. I have gathered materials to make my own CP so when it comes again next month, I can fully convert to CP. And to win yours would be a great as it would the first I even own and...will be the first in my collection.

    Panjang ya..tapi ni kisah benar :) Heheheh...

    ReplyDelete
  12. Salam,

    Been reading a while for now and not into replying.Never tried before and would love too..after all its free and i love the colour!!if satisfied I am quite sure i will never go back to dispo pad again... hope i win one !!gud luck to me.. :-)

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. salam sis,nak jugak la...
    xpernah guna lagi,dah sis nak bg free nak jugak la mencubanya...
    boleh gak berjimat...

    muga saya bertuah nanti!

    ReplyDelete
  15. Hi Mila,

    Very nice.. thanks for the giveaway... No need to include me in the draw. Just want to share the join of the giveaway... would leave the opportunities to win to other ladies.

    ReplyDelete
  16. Kak Mila,
    Yati tak pernah cuba CP, berminat untuk cuba, tapi belum ada kesempatan lagi. Bila kak Mila offer, of course, Yati nak!!!
    Sebab CP boleh digunakan banyak kali, jadi lebih jimat. Deme yang pernah mencuba CP bagi review bagus, bila dah pakai CP, tak nak pakai dah disposable pad biasa tu. Tiada kesan jangka panjang dari segi kesihatan juga. I want one! ^_^

    ReplyDelete
  17. Mila...tak pernah tahu pun pasal CP ni.Ok ...maybe dulu-dulu first time coming memang guna kain tapi tak ada la cantik macam ni.Teringin nak tengok, nak rasa,nak pegang dan teringin nak pakai.Mana tahu memang best.Dan lagi, i have 3 girls for sure will have first coming maybe i can suggest for them to use this .....

    ReplyDelete
  18. Mila, nak... nak.. nak...

    Kenapa yer? Hmmm..Dah lama x pakai CP. Kali terakhir masa zaman remaja.. pakai lipat jer kain dpotong drp kain batik buat CP... hehehe... Nak jugak try CP versi moden ni... Lgpon your CP looks cute & sweet.. Kalau OK blh try buat CP sendiri... Btw, sapa x nak brg free, kan? Besides, can save our Mother Earth lol...

    psstt... mai la join my GA. Last day..on my birthday (20 Apr). Jgn malu2 yer... hehehe..

    ReplyDelete
  19. waaaaaa.... am i missing so much here... rindu dengan blog Mila,,n of course u too dear... uhuhuhuh ..sgt bz la skang..nak melawat blog kengkawan pun sangat jarang....

    ReplyDelete

Love your comments...