Followers

Monday, March 21, 2011

I'm Back

I am back.. yesterday back to home and now back to office, but yet back to my sewing mood. And yang bestnya back to the normal life, no more travelling. Rasanya memang cipta rekod betul this month, almost every week we went for a vacation, starting with KK at the end of Feb, then Singapore on early of March and going back to Kuching on mid of March... lelah rasanya.. rumah pon berserabut dan berabuk...

Aktiviti jahit menjahit ni tak jugak terhenti nampaknya hehe.. everywhere I go mesti mesin jahit ni mengikut hehehe... sharing with you barut baby niii.. sempat jugak siap 4 helai masa kat Kuching arituh..
is it for me??? mesti kawan2 kata terlalu awalkan kan...


Oh tidakkkk... bukan untuk saya, ianya telah selamat di tinggalkan di sana. Its for my SIL... in which her expected due date will be this coming June. Kalau saya ni jarak 9 tahun pon dah rasa lama, tapi for my SIL, jarak from her 2nd child and this pregnancy is 14 years yerrrrr.... lamakan. dan segalanya memang kena beli baru... yang diguna pakai masa si abang dulu dah abih sedekah kat orang jer.

Saya ni plak ada macam2 nak buat dalam kepala. And this coming April, I am expecting a new comer to our family, my first anak sedara. and being the first, mestilah aunty nak buatkan sesuatu kan... Pastu plak, untuk the coming anak sedara kat Kuching pon nak kena buatkan sesuatu jugak... and also for myself... opssss.. macam banyak jerrr.. lets making a list...
1. Baby blanket - 3 pieces
2. Baby Hat (Sew Hip Pattern) - 3 jugak
3. Baby Bib - 3 pieces
4. Sarung tilam baby cot - 2
5. Quilt playmat - 1
6. Baby Shoe - 3
7. Diapers Stacker - 2
8. Barut baby - 5 pieces
9. Blouse Lycra baru - 3
10. Pants for Izzah
11. Jom Jahit - Wallet for Izzah

Amboi2 wat list tak hengat dunia punyer... macam2 masuk dalam list. Harap2nya menjadi betul2 lerr yerr.. bukan hangat2 kopi O jerr... gara2 terlalu banyak minum kopi ler nii
Wassalam


Regards;
 

19 comments:

  1. byknyer list..tapi yg bestnyer thn ni mmg rezeki pada org lama kot..coz kat ofis ni ada yg dah 12 thn, 15 thn, 9 thn..thn ni baru ada rezeki diaorang semua.

    ReplyDelete
  2. norem.. wahh sampai 3 org sekali ye... agaknya lah kan.. rezeki orang lama.

    ReplyDelete
  3. Hahahha..sib baik mesin portable kan? Saya pun kalau ikut hati nak ngak bawak mesin portable saya, tapi since adik dah ada satu, so x ler bawak...Rasa cam x leh nak dipisahkan dah....hehehhe.. Tapi sebab dah lama dok guna high speed, bila guna yg portable rasa lain lak..... heheh

    ReplyDelete
  4. wah..sungguh panjang itu list.. hehe.. yang no.9 tu baju pregnant ke kak? kalo bukan, bleh tambah kat no.12. hehehe..
    selamat menjahit kak.. :D

    p/s: mee kat bawah tu buat saya terliur la kak...

    ReplyDelete
  5. Mila...rajin betul awak ye...;)

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. welkom home...

    pjngnye list mila...
    tp ye la, minat mngatasi segala2nya..hehe...

    ReplyDelete
  8. kalaulah boleh angkut satu bilik jahit jugak....:)

    ReplyDelete
  9. hahah..you pun dah buat list....good luck finishing them :)

    ReplyDelete
  10. Bieha... mcm naik ferrari n naik kancil jer yer... saya ni tak pernah naik ferrari (mesin industri), so tak tau ler rasanya camna... actually kat sana ada mesin portable SIL nyer, tp jenis yg tekan guna kaki, itu yg lambat skit jdnya. yg kat rumah niii jenis push button jer.

    ReplyDelete
  11. Ziela... ha ah.. blouse tuh meant utk pakai bila perut dah besar nnt. suka blouse lycra, takyah susah2 gosok hehee

    kalau terliurkan mee tuh, jemput ler ke kuching.. cari mee sapi haji salleh kat satok, mmg glamer..

    ReplyDelete
  12. Tyha... sajer cari masa nak jahitkan, sbb SIL daku tuh tak pandai sgt menjahit, kang MIL plak yg kena buatkan..

    ReplyDelete
  13. Ziraziz.. tu lerr pnajng tak hengat.. insyallah lerr.

    ReplyDelete
  14. mamaAm... hahaha..parah kalau nak hangkut satu bilik jahit, kain jer dah berapa banyak tuh kikiki

    ReplyDelete
  15. opsiedaisy.. without a list mesti dok nak siapkan yg suka buat jer.. yg susah/rumit skit letak tepi.. dgn list ni harapnya menjadilerr

    ReplyDelete
  16. Wah, panjang list kak Mila. Good luck kak! Minum kopi? Minum susu la kak, bagus, nanti baby putih. :D

    ReplyDelete
  17. Yati.. kat rumah MIL ada kopi or tea jerrr.. Tea berangin, the only choice coffee lerrr. Harapnya ikut kulit bapaknya ler... coffee or tea, tetap gebu jugak ops kikiki

    ReplyDelete
  18. ha tu dia list.. sempat ke mila. hehe excited nak dapat orang baru. dah tau ke boy or girl.. goodluck mila, time pregnant ni, sakit pinggang pon bleh lupa kalau dapat menjahit. apa2pun take..

    ReplyDelete
  19. Your works looks very good, very talented.

    ReplyDelete

Love your comments...