Followers

Monday, March 14, 2011

Love in Pink

Sejak kebelakangan ni, aktiviti jahit menjahit saya agak slow. Slow bak kura-kura yang pening2 lalat hahaha. Maybe sebab banyak sangat berjalan, penat pon ya jugak.

Dan jugak, ada satu sebab lain jugak.. emmm apakah itu???? Kalau saya bgtau yang now I find a reason to sew a baby blanket for myself.. agak2 kawan2 boleh teka tak kenapa? Hahaha.. semua ini menyebabkan saya agak keletihan dan pening2 lalat. Walaupon taklah seteruk masa Izzah dulu, its 10 years back ok,. Nampaknya saya dah lupa banyak benda and kena restart again....

Tapikan... the truth is, pening2 lalat ni hilang bila saya start my NV50 hahaha. terus lupa... tapi normally by 10 saya dah zzzzzzzzz. Tak macam sebelum ni, lepas izzah tidur, saya sambung lagi till 12. And satu lagi... baru nak start enjin, dah terasa lapar... aduhaiii kemaruk makan betul. Everything seems delicious to me.. yum yum

Dah seminggu baru siap si comel pink niii.. memang slow bak si siput menjahit.. emmm nak wat camna kan... layan je lah gambar2 ni..



Walaupun masih lagi baru, the expected date is in October, but I cant stop my mind thingking of making a new quilt baby blanket, a new pillow cover, and offcourse a baby shoe, a diaper stacker.. apa lagi eks...  haa a baby hat also... teringat pattern "bear hat" kat the lates Sew Hip magazine... hahaha perangai tak ubah mcm a mother to be kan... sebab dah almost 9 years tak dapat baby hehehe.

Its really a good news for us.. and also the kakak to be. I thought of stop thinking of having a new baby on our 10th years of marriage, and Alhamdulillah, Allah grant us this opportunity....
Alhamdulillah...........

Regards;
 

36 comments:

  1. Syukur Alhamdulillah. Kurniaan Illahi yang sangat bermakna untuk keluarga kecil Mila. semoga segalanya selamat dan sejahtera. Amin. :)

    ReplyDelete
  2. congratulations!!! Tumpang happy for your family.. take it easy kay.. :) *hugs*

    ReplyDelete
  3. wahh new baby..congrats k.mila..hehe baby girl ke?sume pinkie gitu..cantik akak quilt tue, jeles tgk hehe

    ReplyDelete
  4. Tahniah Mila...sewing is a therapy for some...anyway take it easy and i think its going to be a Boy!

    ReplyDelete
  5. lamanya baru skrang nak dpt bby,mesti berdebar2 mcm anak sulong kan.byknya love dia.......

    ReplyDelete
  6. pinknyer....!
    suka la tgk akak buat FMQ... bila la saya nak practice nih.. asyik straight line jer saya nih...

    ReplyDelete
  7. eh eh.. lupa nak wish... tahniah kak mila & izzah & ayah izzah juga..
    take care kak... :D
    bulan 10 nmpk mcm jauh lagi, tp pejam celik, tgk2 dah due date.. hahaha.. selamat menjahit segala kelengkapan menyambut orang baru... :D

    ReplyDelete
  8. Congrat! Saya pun dulu 'unexpected' dapat yang ke-4. Ingat-ingatg lupa je pasal kehamilan dan kelahiran. Macam mana pun sebab digging balik experience yang lepas. Alhamdulillah anak dah masuk 1 tahun hujung bulan ni.

    Jaga kesihatan diri, and so the baby in you!.

    ReplyDelete
  9. tahniah mila! Haha..ayu pun tgh pening lalat ni. Expected on Nov :).
    10 thn? Fuhh..mmg excited kan, apalagi dah tunggu lama. Yg first dulu, 5 thn tunggu, alhamdulillah, utk second ni tak tunggu lama sgt.


    Memang menjahit slow sesgt..xlarat betul kali ni.Take care :)

    ReplyDelete
  10. Kak Cik.. Thanks. Amin

    Sue... thanks jugak Sue.

    SewLove.. girl or boy ok jer.. walaupon dlm hati dok wish for a boy hahaha

    ReplyDelete
  11. Kak Ros... Amin Amin... moga masin ler mulut kak ros.. harapnya dapatlah boy hehehe.. tp kalau girl pon tetap diterima dengan gembira...

    ReplyDelete
  12. ct N Honey.. mmg dah lama sgt. tak sangka plak ada rezeki lg nak pregnant.

    ReplyDelete
  13. ct N Honey.. mmg dah lama sgt. tak sangka plak ada rezeki lg nak pregnant.

    ReplyDelete
  14. Ziela.. try ler buat FMQ.. mmg best. dah try sekali mesti nak buat lagi haha. sebab apa tau.. the truth is, kalau FMQ ada kedut2 skit tuh boleh sorok2 lg, tp kalau straightline nampak sgt kedutnyer hehehe.. rahsia tau hahaha

    emm TQ TQ... org yang tgk kita pregnant mmg nampak kejap jer, tp kita yg dok kendong kehulu kehilir niii.. aduhaii lamanya nak sampai 9 bulan tuh hihihi. tp maternity 2 month tuh mmg terasa kejap...

    ReplyDelete
  15. Adilla.. thanks yer. Betullah.. kena digging balik, kena baca Pa&Ma balik hehehe.
    wahhh mesti anak adilla yg 3 n 4 tuh jarak jauh kan... happy ler yg no 3 tuh dapat adik lg eks

    ReplyDelete
  16. Ayu.. wah expected date kita tak jauh ler tuh. Yg bestnya Ayu tuh cuti sekolah, tp kalau anak belum sekolah tak kisah sgt kan.
    Saya dulu yg first mmg cepat sgt lekatnya.. org kata bunting pelamin, yg 2nd niii mcm2 cara cuba sampai dah nak putus asa..

    ReplyDelete
  17. mila..congratulations. saya pulak yg terlebih excited & happy. sy pun hari2 b'doa for my turn (ehehe..tak malulah pulak) tp belum rezeki kami lagi. doa2kan turn saya pulak ehhh..hihi..btw,pillow in pink tu mmg cantik. suka sangat!!

    ReplyDelete
  18. Wah Mila, baru terbaca dan tahu nih! Tahniah......... jaga diri..... !!!!

    ReplyDelete
  19. Kak Mila!!! Congratulations!! I'm so happy for you!! Tak perlu la jahit banyak-banyak, rest je kak!
    Cantik cushion tu! Sweet!

    ReplyDelete
  20. Mila!! saya tumpang gembira.. tercapai juga hajat ye Subhanallah! take care!

    ReplyDelete
  21. cantik sekali buatan anda cik mila ;)

    ReplyDelete
  22. tahniah...!!!!congrats.tak tahu nnak cakap camne, gembira.tumpang gembira

    ReplyDelete
  23. kak mila, congrats! macam baby girl je sbb suke menjahit ni..hihi..

    ReplyDelete
  24. kak mila..tahniah..harap rezeki bertambah2 lah yer..

    ReplyDelete
  25. wah, this is really great news. Another baby... bestnyer! Congrats Mila! Hrp2 lps ni my turn pulak... hehehehe... amin...

    ReplyDelete
  26. pening2 lalat yg ada makna...congratz Mila... ;)

    ReplyDelete
  27. wahh..tahniah..!nak dpt baby baru...kakak dh besar..nanti dia boleh tlg sama jg adik

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah. Tahniah Mila... take care... enjoy pregnancy... kak rozi pun nak sorang lagi...

    ReplyDelete
  29. Tahniah! Maisya doakan segala yg terbaik untuk baby dan mummynya...take care! Lepas ni byk la boleh tgk projek utk brg baby ye...Maisya selalu berangan je nak buat itu ini tapi utk baby tapi ...tinggal setakat angan-angan je la...he...he..

    ReplyDelete
  30. tahniah2....agaknya masin mulut kawan2 doa untuk mila masa jahit blanket baby sebelum ni...;).Cantiklah cushion cover tu...sweet. Ermmm...lamakan sepuluh tahun tunggu...saya baru 4 tahun pon dah rasa gedik22222222 kemain nak dapat baby. Tapi lom rezelik...ke nak kena jahit blanket baby gakkan?

    ReplyDelete
  31. Tahniah Mila !!!! I m so happy for you ! Wahh ber quilt-quilt kusyen !

    well done !

    ReplyDelete
  32. waaw..what a lovely piky quilt. it's so sweet mila ^^

    ReplyDelete
  33. tahniah.. jaga diri baik2 yeee...

    ReplyDelete
  34. congrats,mother to be again...
    my last childbirth sebelum ni yg bongsu 6 years gap....jadi gila sekejap beli everything related to bb....so excited....! More bb blankets!

    ReplyDelete
  35. as-salam..

    tahniah kak! ^^

    lawabantal tu :)

    ReplyDelete

Love your comments...