Followers

Friday, March 25, 2011

Cute LilWallet - Jom Jahit

Yeah! its finish finish...
Dapat jugak saya siapkan wallet cute mute ini untuk Izzah in one night.. 2 hours to be specific. Lepas dinner, potong2 kain dan jahit2.. nasib ler sempat siap yerr.. arini dah bergaya sakan si kenit tuh bawa wallet baru kikiki..

Semalam dok cari2 tutorial yang berkenan di hati dan terjumpa kat sini.
Untuk Izzah ni saya alter skit ukurannya, sebab dia nak wallet kecik jer, boleh masuk dalam poket baju sekolah nya, Izzah kata Ummi pening kut masa buat baju sekolah ni... sebab kejap poket belah kiri, kejap poket belah kanan hahhaa

Dan saya guna fabric yang sama dengan sling beg dia arituh.. kiranya sedondon lerr.. Linen gambar handbag tuh beli dari MyBotang... and the denim fabby from Daiso.. one piece boleh dapat my handbag, sling bag Izzah, wallet Izzah, and tak mustahil my wallet plak nnt hahhaa.. sebab ada lagi lebihnya tau. snap button silver tuh plak saya beli masa kat Kuching arituh, bertuah betul.. the size fit to my snap button tools... ingatkan lebih besar...

Layan gambor je lah yerr
Jahitan agak kurang kemas skit, rasanya sebab tebal sangat kut, semput my NV50. Pastu silap skit tang zipper tuh, atas sangat. But still boleh pakai ler. Lain kali boleh try lagi for my wallet plak. Thanks to TiniHani for organising this JomJahit.... kalau tak... entah bilalah saya nak try buat wallet ni, walaupon dah lama Izzah request sebenarnya... Izzah ni segala macam dia request ummi dia buat

Haaa selit cerita lain plak... Quilts and More dah sampai semalam, kembang setaman hatiku ini hehehe
Regards;
 

20 comments:

  1. really cute wallet..!!
    what kind of fabric that u used mila?

    salam,
    sari

    ReplyDelete
  2. wahh siap dh wallet akak..nurul lmbt sikit la siap huhu..

    ReplyDelete
  3. Sari.. I use denim fabric, something like jeans.

    ReplyDelete
  4. Nurul.. pelan2 kayuh, siap jugak ler nanti..

    ReplyDelete
  5. ct pun entah dpt siap atau tidak 2-3 minggu ni sibuk memanjang dengan projek jahit lain...

    ReplyDelete
  6. cik mila, is it difficult to sew a denim fabric? are you using a special needle and special thread?

    ReplyDelete
  7. cantiknya..saya ni taksampai seru lagi nak jahit, maybe kalo anak pandai request baru nak gerak kot..ehehe

    ReplyDelete
  8. Cantik wallet Izzah tu, kak Mila. Majalah tu pun nampak menarik. :)

    ReplyDelete
  9. Wah cantik la kain denim tu... Tak peenah lak terperasan kat daiso ada kain tu... Untung izzah hiks

    ReplyDelete
  10. CTHoney... ada lg 3 days to go before dua date niii.. buat wallet jap jer hehehe.. (mcm statement berlagak betul kan.. ya ampun)

    ReplyDelete
  11. Fitriaa.. I think its nothing much different with heavy cotton, I didnt use any special thread, except that I used a bigger needle size, size 16

    ReplyDelete
  12. Tini.. nnt diorg dah besar mesti request mcm2 haha.. almaklum, mak pandai jahit..

    ReplyDelete
  13. Yati.. thanks, majalah baru, semangat baru hahaha

    ReplyDelete
  14. Tinihani.. mmg ada, and agak besar jugak kainnya, masa pergi arituh ada 3 colour, hitam,blueblack n biru laut(seluar jeans bitu tuh). Ynag best tuh the price only RM5 hehehe

    ReplyDelete
  15. wahhh dah siap mila!! u slalu no 1 ekkk...huh, i ni selalu last minute...akekekek. dah tamat tempoh baru nak kedek2...

    ReplyDelete
  16. akak, mana nk dpt majalah tu yer?...mcm best je tgk majalah tu...

    ReplyDelete
  17. Marie.. hehehe sampai seru nak siapkan, maka siaplah. kalau tak.. sampai sudah tak siap hehehe

    ReplyDelete
  18. norismawati.. akak langgan jer kat allscript, dapat 10% discount n hantar kat rumah, tak perlu membelek kat kedai buku..

    ReplyDelete

Love your comments...