Followers

Wednesday, March 02, 2011

Jalan-jalan makan angin (kembung perut hehehe)

Blog ini sepi.. sepi tanpa posting..
kerana tuan punya blog niii..
terbang di awan biru, for the first time naik nii...
alamakk.. tak nampak sgt logonya kan, tp kalau kaler oren nii tau tau je lah kan. Normally naik yang kaler merah... and the service.. like a mirror to the one in red.. even the inflight menu.. harga pon... rasanya diorg ciplak je lah what ever in red, make it in orange hehehe... jangan mare yer si kunang-kunang.

where do we go about????
Semuanya indah2 belaka..




I found a patchwork jugak...
opsss i am not suppose to take any picture here but patchwork ni betul2 cantik..









Sekadar percutian bajet hahaha.. Jalan2 tengok tempat orang, its for the first time for me and Izzah, but not for my dearie hubby.

Paling best adalah penjelajahan dari pulau ke pulau, and boleh snorkeling lagi. Kami pergi 2 buah pulau sahaja, Manukan dan Sapi, itu pon dah petang baru balik ke mainland. Izzah mmg taksedar diri ler bila jumpa air laut, terik matahari pon dah macam duduk dalam aircond je hahaha. But beware of stingray and jelly first, better rasanya pakai baju mandi yang tertutup kalau nak pergi snorkeling. Very sad that I dont bring my swimming suit and just sitting at the sea shore...

Good things about KK is the public transport, kalau menginap dihotel sekitar city centre, memang tak jadi masalah kalau nak ke mana2. Bas pon cepat jer, tak sampai 5 minit tunggu dah ada. Rasanya better than KL, with 50cent boleh round bandar KK tau... bas ada aircond lagi... Cuma satu je kekurangannya plak... info on bus ni.. there's no where you can get it.. you need to ask, but tak semua orang tahu. Even the bus conductor pon tak tak tahu in detail.

And the bad thing is... the same with other big city... THE RIVER... tercemar and busuk..

Will come back for sure, and bring my own swimming suit and goes for snorkeling.... bila tuh? One dayyyyyy


Regards;

14 comments:

  1. Seronoknya dapat jalan-jalan ke tempat orang. InsyaAllah, kalau ada rezeki kakcik akan ke Sabah lagi pada cuti sekolah ini - mungkin salama 4 hari bersama suami. :)

    ReplyDelete
  2. Alkisahlah! Menghilang kejap rupanya. Syoknya makan angin. Enjoy ye. Bagus jalan before cuti sekolah. Tak perlu bersesak(bukan naik bas pun!). Bab 'tercemar dan busuk' tu yang spoil.

    ReplyDelete
  3. been to KK previously..but for working purpose la..sempat gi pasar filipina ke apa yg bnyk jual mutiara tu...bab mknan kat sana kurang menepati citarasaku dan susah juga nak determine mana satu kedai muslim sebab kat sana ramai kristian..

    ReplyDelete
  4. seru sekali perjalanannya cik mila ;)

    ReplyDelete
  5. bestnyer.. saya pon x pernah sampai ke Sabah.. sebab husband saya kata sama jer macam Kota Bharu.. jahat btol.. hahaha...

    mesti puas makan seafood nih.. hehe... :D

    ReplyDelete
  6. kakcik.. wahh berdua duaan sajer ke? anak2 tak ikut?...

    ReplyDelete
  7. Adilla.. malas nak g time public holiday... barang semua mahal, hotel pon ada surcharge.
    bab sungai tercemar nii sama jer kat mana2 bandar kan... saya sensitif betul klau tgk sungai tercemar n busuk niii

    ReplyDelete
  8. SoNice.. kami makan kat area waterfront tuh, banyak peniaga muslim, seafood teramatlah murahnya.. ikan sebesar 2 tapak tangan niii cuma RM12 jer, sotong seekor besar RM10 jer.. takde timbang katinya.. kalaulah boleh makan udang.. maunya saya ambik udang lobster tuh hahaha....

    ReplyDelete
  9. fitriaa... seronok sesekali bercuti..

    ReplyDelete
  10. Mamadaniel.. KB mana ada banyak pulau hehehehe. try ler usha2 AA or FF, tengok tiket murah mcm kitorg nii.. 3 orang 2ways cuma 700++. kalau normal selalunya dlm 1.4k jugak lerr.

    ReplyDelete
  11. Waaa...tuannya pi jalan2 patut le mesin x bergerak...;)

    ReplyDelete
  12. Wah... ke pulau juga... best ni bah...belum penah sampai lagi ke Sabah S'wak

    ReplyDelete
  13. Bestnya kak Mila, dapat pergi KK! Laut kat sana cantik kan, rugi kalau kita tak snorkeling. (tengok kat tv). :)

    ReplyDelete
  14. huh (gaya jeles) best la sangat ... hahaha memang jeles ni Mila .. snorkelling lagi wahhh .. syoknya dengar. ada tak mila duduk2 kat pantai sapu losyen nak bagi tan kulit.. ada tak ?

    :-P

    ReplyDelete

Love your comments...