Followers

Monday, March 07, 2011

Jalan jalan lagi...

This week kami berjalan-jalan lagi. Jalan2 makan kenduri dan makan angin jugak... kembung lagilah perut yang dah sedia kembung ni hehe..

I love this the most.. yumyum.. honey dew sagoo dengan santan.. aduh2 sapa ada resepi yer? teringin nak buat sendiri ler.. nak dapat jemputan kenduri sekali lagi kat sini, mungkin tidak dah kan... inside adalah fresh honey dew yang di parut..


Malamnya.. kami ke Night Safari.. amboi2 Izah bukan main suka nak menengok haiwan, pasni boleh buat karangan untuk exam yerrr

We went for tram ride, but then, sebab nak tunggu show, kami go for jalan2, but ends up taking a tram again hahaha, dah jalan2 jauh sangat, tak larat nak berjalan balik, bila ambik tram, jauh ler plak perjalanan, dah terlepas show, ahhhhh padan muka.


No flash alllowed... ni je lah the best picture taken, lain2 kelabu asap jer hahaha.. almaklum kamera biasa2 jer.


We stayed at a hotel, just apposite the Joo Chiat Plaza (dekat dengan rumah pengantin also)... pagi2 pergi sarapan Kacang Pol kat Geylang Serai nii.. emmmm sedap ler kacang pol niii yum yum...


then pergi kesini plak, bigger than Eye on Malaysia...


"rilex ler umi.. tak jatuhnyerr".. itu ler ayat si Izzah ni. Saya rasa geli tapak kaki duduk kat tepi2 camni.. but Izzah selamba jerr


Ni dia budak moncong sedepa sebab kena jalan kaki.. kemana tuh? hahaha


From the Singapore Flyer to this hansome Merlion... takde lah jauh sgt, but the wheather was quite hot. Tapikan... cecuba letak dia kat pantai yang berpasir... ada ker rasa panas??? ada ke rasa penat ??? hahaha.. tipu betul kan...
Now dah senyum meleret sebab dah sampai tempat di tuju..


Sapa ler bertuah dapat bermalam kat sini yer... Only one room available.. only one guest per nite.. I wonder how much the rate yer????


Then off course ke sini.. penuh dengan pilihan pelbagai fabric tapi.. tapi..aku tak de yang berkenan (lega pakcik kat sebelah hahhaa)



the exchange rate kat sini menyebabkan my shopping appetite terbantut hahaha.. Everytime I looked at the price my mind cant stop multiply it by 2.4 kikiki (aku yang kedekut).
And... the worst thing.. I only bring RM20.95 in my wallet throughout the journey, gara2 tak sempat nak withdraw duit kat KLIA..... hahaha... padan muka, bila everything on sponsor mode, aku jadi slow ler skit walaupon nampak banyak kain2 yang cantik2 kat Joo Chiat Plaza tuh... dah balik ni baru aku teringat, apsal aku tak tanya.. do they accept CC.. aiyakkkk.. tiada penyesalan.... 

Oklah.. its a fun trip, next time boleh ke Sentosa plak... that one need 2 dedicated days to complete.. agaknya lah. Thumbs up for the clean and clear river..... agaknya bilalah kita boleh tengok sungai Klang tuh clean and clear yer?


Regards;

6 comments:

  1. Wah... bestnya kak Mila, jalan-jalan lagi. Seronok baca cerita kak Mila. Yati tak pernah sampai sana lagi.
    Malaysia tak boleh jadi bersih macam Singapore, sebab orang kita suka buang sampah merata-rata. :)

    ReplyDelete
  2. Yati.. Akak pon first time kesana.. kalau bukan kerana kenduri nii.. tak sampai lagi kut

    Orang kita mungkin boleh berubah kalau ada enforcement jer kut. kalau tunggu kesedaran sendiri mmg camtuh jelah sungai2 kita.

    ReplyDelete
  3. Kak Mila ni mesti pencinta sungai.. very particular tentang sungai.. haha.. good actually.. sayangilah sungai kita.. :D
    'bestnyer jenjalan.. :D

    ReplyDelete
  4. Ziela... dulu2 masa kecik akak belajar berenang kat sungai pahang, air besih, nak minum pon tak jadi masalah, tp bila tgk sungai kotor dan busuk niii, sedih tau. kalau tetiba bekalan air putus, kalau minum air sungai yg mcm tuh, kojol terus hahaha

    ReplyDelete
  5. wah seronoknya gi kota singa.. tak penah sampai lagi situ..

    ReplyDelete
  6. Sukanya tengok Mila jalan2 makan angin ..!!!

    Ohh Sungai Pahang... beberapa tahun lepas Kak Ann ada ke Pahang dan mandi di Sungai Pahang ! BEST !

    ReplyDelete

Love your comments...