Followers

Wednesday, June 22, 2011

Cloth Pad.. 7th Version

I am into cloth pad making again.. with a new design and new version
This is medium size cloth pad... the pattern are from here..
I am using the US flannel that I bought from etsy few months back..
Sandwiched with bamboo fleece and zorb.
Backed with PUL



All these will be given away... for someone who has never tried CP yet. Hopefully they will like it and have a wonderful introduction to CP. And I am really sorry that i took my own sweet time to finish this... so that I can sew it happily without stress (ye lah tuuu)

And.. during my free time (but not soo free) I am a bit accupied with thissss

Ada lagi yg tak siap.. but dah towards the end.. takleh nak sulam lama2, sakit pinggang dok terbongkok jer hahaha (terasa plak dah tua yerr hahaha)

Bye...

Regards;
 

20 comments:

  1. Colourful dan ceria cp tu, kak Mila! Dasyat betul sulaman tu. Yati kagum dengan orang yang boleh sulam ni. Well done, kak!

    ReplyDelete
  2. hmmm cantek2... suke2...
    :P hehehe cloth pad ni nk guna mcmana? tgk ada button plak 2?
    hehehe ce cter ce cter.. (*_*)..v

    ReplyDelete
  3. Yati.. tak leh challenge buat cross stitch ler akak rasa..

    ReplyDelete
  4. Ibu Nadia.. Cloth pad ni sama jer cara pemakaian nyer mcm disposable pad, yg ada button tuh bahagian wing nya..

    ReplyDelete
  5. oh sy ada pad pattern ni, hehe.. ^^
    kiut ladybug tu dok tgh2 pad! <3

    jom join contest buat logo:
    http://ibu2anak-kisahkami.blogspot.com/2011/06/pertandingan-mencipta-logo-ummi-creates.html

    ReplyDelete
  6. nk tau gak ttg cloth pad nih...yg ni blh cuci dan pakai semula kn..ke mcmana?alahai..malu den..

    ReplyDelete
  7. Lynn.. lama tak nampak lynn online n blogwalking yerr..
    akak ni dok suka2 mencuba mcm2 pattern jerr

    ReplyDelete
  8. AnaLiza_NS.. betul.. ianya boleh dibasuh, sebab ianya kain. tapi backing kain PUL tuh water resistant fabric, so kalau pakai masa period, tak lah bocor

    ReplyDelete
  9. Dah banyak kali tengok, rasa teringin juga...he!he!. Tambah corak-corak menarik tu...Macam anggun aje..

    ReplyDelete
  10. Saya pon buta CP ni....hehehehe.So boleh pakai dan bertahan selama berapa jam Mila CP ni? Kalau pakai pad 2-3 kaLI KENA TUKAR?

    ReplyDelete
  11. kikiki... (*_#)...v malu sendri plak.. "awok igt nk CP untuk bb, rupanya CP utk kaum hawa"... =>gaya usop walchar...

    hahaha lawak betul.. hmmm nk test buat gak la.. Akak Mila, kain PUL 2 nk beli kat mana? (*_*)...v

    ReplyDelete
  12. comel2nya CP akak...sangat ceria

    ReplyDelete
  13. Adilla.. trylah guna CP, mula2 mmg rasa kekok tp bila dah pakai CP rasa mcm reluctant nak pakai disposable balik, walaupon kekadang kalau outstation mmg kena guna jugaklah

    ReplyDelete
  14. Tyha, semuanya depends pada flow kita, ikut pengalaman saya, sama jer, kalau disposable kena tukar after 4 hours, then CP pon kena tukar after 4 hours jugak.

    ReplyDelete
  15. Ibu Nadia.. betul tuh, bukan untuk baby tp untuk mak baby.. kain PUL tuh boleh beli kat sini
    http://mum7kids.blogspot.com/2011/01/pul-fabric.html

    or kat sini
    http://sweetprettystuff.blogspot.com/2010/11/lavender-pul-fabric.html

    or kat sini
    http://www.niceclothdiaper.com/diaper-fabric/diaper-fabric.php

    ReplyDelete
  16. Elok sangat kak..naksirlah..pantynya saya minat tau....berapa kalau hantar ke pekanbaru...

    ReplyDelete

Love your comments...