Followers

Thursday, June 30, 2011

Marimo pouch... mari mari..

Lately ni saya agak malas nak menjahit.. teramatlah malasnya.
Apakah penyebab nyer itu yerr.. tidak lain dan tidak bukan kerana demam drama korea melanda..starting with Secret Garden, then My Girl, then cerita lama Autumn in My Heart.. but setakat episode 10 jer.. dah malas nak sambung tengok kat internet dah.

Izzah  pon dah pelik, apsal ummi ni tak sentuh mesin jahit wakaka

Bagi merawat penyakit malas saya ni, saya try new pattern plak, still from Senjyu, **pattern & tutorial**
Its Marimo pouch.. tak jauh beza dengan normal drawstring pouch..its cute and I like it



Nampak tak hujung tali tuh.. ada putik bunga yang belum kembang tuh.. comel kan. saya dapat tutorial from a korean blog, they are making a tulip drawstring bag, check out the tutorial here. Tulip bag tuh pon not bad, cute, boleh buat jugak kalau boring2 takde projek kan

BYEEEE

Regards;

10 comments:

  1. Tulips berpolka dot....aduhai manis sungguh...Thanx for the link to tutorial..

    ReplyDelete
  2. nice post.

    http://www.PhentermineHome.com/

    ReplyDelete
  3. salam... tq for sharing the link... tapi kan... pening la susah sikit ek nak paham... leh buat tutorial dlm bahasa melayu??.. :D.. terutama yang hok tulip kudup tu...:)

    thanks mila...

    ReplyDelete
  4. Kak Ros.. u r welcome.

    Petersam.. TQ

    Umi E-ca.. cuba guna google translate.. insyallah boleh paham walaupon englishnya agak terabur.

    ReplyDelete
  5. cute le...beg nih sesuai utk ltk pe ek..teringin gak nk buat...

    ReplyDelete
  6. hi mila... i da try... jom tengok haSIL SAYA...

    http://girlynicknack-twins.blogspot.com/2011/07/water-bottled-sling-bag-atau-kata-lain.html

    THANKS Again mila...

    ReplyDelete
  7. Cute.. :) Especially like the tulip... Thanks for the link..

    ReplyDelete
  8. cute drawstring bag, I love the satin ribbon you used for the drawstring holes.. sweet...:)

    I've made a tutorial for the drawstring knot covers before here: http://mybotang.blogspot.com/2011/03/drawstring-knot-covers-how-to.html

    ReplyDelete
  9. Kain Kak Mila guna semua cantik-cantik. Bag ni comel! Izzah mesti suka bag ni. :)

    ReplyDelete

Love your comments...