Followers

Monday, June 27, 2011

Tulip Hat For Izzah

Dah lama saya tak buatkan sesuatu untuk Izzah.. last time was her in house slipper. And now I am a bit interested in hat making. And I found this simple pattern from Japan.. its a tulip hat (tutorial here)

The pattern was a bit smaller to Izzah, and I enlarged it as a trial, tak sangka its really fit to Izzah very well. She loves the sweets printed fabric very much. She said she can't eat sweets too much but she can now have as many sweets as she can on top of her head hahaha.. and I added the pink ricrac too. I should have put something on top of the hat.. maybe a flower?? ok ke? any idea?




We went for a kenduri yesterday, its at Bahau, jauhnyerrrr... tought that it just about the way to Seremban, rupanya jauh lagilah.. tapi all the way to and back home, Izzah and me kept on watching Ketika Cinta Bertasbih the series... sedar2 dah sampai rumah dah.. sempatlah habis 1 CD, which is equvalent to 5 episodes huhuhu.

Seronok jumpa kawan2... dan macam biasalah, kami ni kalau pergi kenduri rumah kawan2, kami dah jadi macam tuan rumah plak, lepak lama2 sampai petang. Walaupon tak ramai kawan2 yang available to join, at least adalah jugak kami memeriahkannya kan..

pst pst.. saya kemana2 pon mesti dok bawa my handmade bag tuh jer... tunggu ada mood nak shopping new handbag, baru boleh tukar baru..


Kami dan pengantin... Izzah paling seronok dapat bergambar dengan pengantin tau..
Sayangnya kami tak bawa digicam.. this is all from my Nokia 6220 nii jer..walaupon dah outdated tapi tetap disayangi, selalu jadi backup digicam.. Nak skodeng gambar orang lain kat FB, FB dah kena block plak kat ofis ni..

Selamat menyambung tugas di hari Isnin..

Regards;
 

7 comments:

  1. hehehe... kalau p mkn kenduri jauh2 ni... blum sampai umah lagi perut dah lapar semula... huhuhu...

    hat tu cantik ler mila...ada tutorial?? cantik nampak curly/melentik kat ujung tu...teringin nak buat utk diri sendiri... makcik pun teringin nak pkai hat/topi jugak..

    ReplyDelete
  2. Kak Jem.. dah edit posting kat atas, saya letak link tutorial tuh. selamat menjahit topi ler yer kak, nnt kita boleh jalan2 tepi pantai pakai topi baru heheh

    ReplyDelete
  3. Mila....hahhha Ainul(pengantin pompuan) tu cousin husband.I pegi juga semlm tapi rombongan pengantin pompuan la...hahahha kecik je malaysia....

    ReplyDelete
  4. Lorrr yer ke Suzie.. I sampai masa pengantin tengah makan. May be u r ther masa tuh.. what a small world kan..

    ReplyDelete
  5. ck.. ck.. ck.. sampai topi pun Mila buat.. kagumnyaa.. :)

    ReplyDelete
  6. Sweet topi Izzah! Letak brooch flower. Kalau tak nak, boleh tanggal. :)
    Best makan kenduri, jumpa kawan. :)

    ReplyDelete

Love your comments...