Followers

Sunday, June 19, 2011

Warm up session.. Tissue Box Cover

Salam Kawan-kawan semua... lamanya saya "hibernate".. entry ni ala2 beruang kutub (adakah daku dah sebesar mak beruang.. oh tidak mauuu) yang baru keluar dari gua selepas seminggu dok diam2 tanpa sebarang cerita disini.

Setelah seminggu jauh dari NV50, nak warm up untuk jalan balik semua aktiviti menjahit ni mengambil masa skit.

Kebetulan ada tempahan untuk Tissue Box Cover nii, tapi tempahannya satu jer pon wakakaka.. saya buat sampai tiga extra... bagi rambang mata skit nak pilih mana satu hehehe..

Seronok menjahit TBC nii.. boleh sharpen my skills on binding... tambah boleh buat macam2 kombinasi..


Apple Dam (teringat cerita Personal Taste plak dah... giler drama korea lah aku niii)


Rama2 in pink.. saya letak bunga felt kat snap button, pastu buat kombinasi warna fabric berbeza untuk tapak n tepinya


Pooh in Green


Ni nak panggil apa yerr.. flower je lah..


Kalau ada yang tertanya2 camna kat dalamnya.. actually ada 3 lapisan, fabric belah luar, then interfacing keras dan dalamnya kain belacu. Ianya ni boleh berdiri on its own, tapi mcm beg takde isilah yer... kalau kena tekanan, kemek jugak. Dan ianya jugak washable, preferably bukan guna washing machine lah... dah lepas basuh boleh di iron semula..


Kalau berminat nak memilikinya bolehlah berkunjung ker kedai kecik saya tuh yer..

Regards;
 

2 comments:

  1. Kerja-kerja Cik Mila memang cantik!

    ReplyDelete
  2. cantikknyer....kreatif sungguh lah cik mila ni.....

    ReplyDelete

Love your comments...