Followers

Tuesday, October 18, 2011

Cerita cerita cerita

Cerita sabtu yang lepas..

Seharian saya FMQ my quilt wallhanging. The patchwork done last year.. and hari sabtu tuh baru dapat mood untuk siapkannya..

Fuhhh I spent the whole day doing this, and its only a 43 inch by 43 inch.. kalau lagi besar.. mokcik boleh pengsan dululah hahaha...


Still in progress, still handstitch the binding.

Dan yang ini plak atas permintaan anak dara ku yang seorang itu..
Sarung bantal yang match dengan quilt dia arituh


mesti ada sulaman nama dia tau..


Makin lenalah tidur anak umi nii

Tapi.... the second night dia dah make another request, apa kata satu lagi bantal tuh pon nak sarung baru, and also the bolster. semua sedondon, barulah lagi cantik katanya... ada klazzzz gitu..

Iyooolah tuuu


Regards;
 

16 comments:

  1. Wow, cantik nya Mila, quilting tu .... kemas je.

    Memang Izzah ada cita rasa yang berseni seperti ibunya juga...:) Her request tu macam nak manja-manja... dia tau ibunya mampu buat....kan, kan...!

    ReplyDelete
  2. beruntungnya budak yg b'nama asma izzah ni

    ReplyDelete
  3. Hehhe.. sebab lawa tu, tu Izzah request untuk yang lain juga. ^_^

    ReplyDelete
  4. Ok lah mila sorang ...saya ni 3 anak dara tu ..mcm2 request tapi belum sempat buat lagi

    ReplyDelete
  5. kELAszzzz la Izzah.. :)
    Aunty sangat jeles tau.. hahaha..

    buat saya mahu pulang segera.. nak jahit bantal untuk ultraman saya! hehehe..

    wah... FMQ.. jelessssss... ;)

    ReplyDelete
  6. K.De.. wahh kalau kak Dee yang komen camtuh.. hati saya kembang setaman dah nii hehe

    ReplyDelete
  7. NoEn... budak manja sorang camtuh ler.. dah siap request nak ada bibik tuh hahaha (gara2 malas nak gosok baju sendiri)

    ReplyDelete
  8. Yati.. Izzah ni pantang nampak saya buatkan untuk orang lain, dia mesti nak jugak, kalau tak merajuk, kengkonon tak sayang dia lah.. sayang org lain... yang pengsan umi dia ni lerr

    ReplyDelete
  9. Suzie.. kalau saya 3 orang, kena Q ler nampaknya, first come first serve hehehe.

    ReplyDelete
  10. Zila... kelas apa ntah anak akak yg sorang ni.. kelas 3 melati kut hahaha

    Lepas ni mesti banyak projek baru untuk org baru eks... tak sabar akak nak tengok haha

    ReplyDelete
  11. huhuhu omey! mila klau slimut queen size n 2 bantal brp rega ye....bkenan la

    ReplyDelete
  12. salam mila..kak ros da lama tak dapat masuk blog mila..setiap kali masuk belum sempat nak browse da ade red alert for melaware virus or something like that..terpaksa cabut...any way memang cantik lah quilt tu..agak2 le the machine tu can quilt a queen size quilt tak?tengah buat survey nih..

    ReplyDelete
  13. Kak Nisah.. uih semangat tuh ngan queen size. Tak ambil order lah kak. takat baby quilt tuh beranilah, kalu single size or queen fuh.... mokcik takooott

    ReplyDelete
  14. Kak Ros... saya tak rasa boleh quilt queen sizelah.. saya pon tak pasti sebab tak pernah cuba, tapi throat nya tak berapa besar, susah nak pusing2 kain

    uihhh ada malware kat blog saya ni.. alahai camno eks nak buang.. saya tak pernah plak nampak

    ReplyDelete
  15. heheh comel bantak tu..yg kain bawah bantal tu gmbr bear2 tu apa kak?mcm diaper staker zahra..heheheh

    ReplyDelete

Love your comments...