Followers

Wednesday, October 26, 2011

Lil gift for friend

For a friend who just received a baby boy...
Just a simple baby quilt for you.

FMQ... loving it soo much

Simple binding will do..

Happy Deepavali to all Hindu's friends
Regards;

18 comments:

  1. Teringin nak fmq...nanti lah tunggu i pass this hurdle...thanx for sharing the tute about binding..

    ReplyDelete
  2. teringin nak buat.... kak.. isi dalammnyer akak pakai apa?..kalau pakai span jer ok tak?...

    ReplyDelete
  3. lawa....tengok tutorial tu tapi belum faham ...kena buat baru ok kot...

    ReplyDelete
  4. i tried this method last year( ikut self binding tutorial) tapi miter corner tak menjadi sangat, will try this one, TQ !!

    http://tearosehome.blogspot.com/2010/08/tutorial-swaddle-blanket-with-self.html

    ReplyDelete
  5. Mila, nah it looks lovely and easy done kan.... keep it up, girl!

    ReplyDelete
  6. alahai.. hati ini jeles tatkala melihat kak mila buat fmq.. owh fmq..

    thanks for the tutorial link kak! boleh cuba utk projek kecil-kecilan dulu.. :D

    ReplyDelete
  7. Salam, akak mane nak beli batting kat dalam tu. Tengok kat internet macam mahal je. Ade cadangan tak?

    ReplyDelete
  8. Kak ros.. FMQ ni mmg best.. but kekadang penat...

    Suzie.. pakai fiber tp yang ini nipis jer. Pakai span tak pernah plak.

    Suzie(the other Suzie :)).. tak susah sgt ni, yang penting backing tuh lebih besar and lipat kedepan. then just lipat n topstitch

    Dr Yana.. wish you luck. Insyallah tak susah sangat, tp kat mitered corner tuh saya jahit tangan jer sebab dah malas.

    ReplyDelete
  9. Kak Dee.. tq tq.. ur comment always motivating me

    Zila mamaD.. yup.. akak rasa kalau buat potholder pon boleh guna cara ni. mmg agak senang.

    ReplyDelete
  10. Kak Dee.. tq tq.. ur comment always motivating me

    Zila mamaD.. yup.. akak rasa kalau buat potholder pon boleh guna cara ni. mmg agak senang.

    ReplyDelete
  11. Hawa... kebanyakan kedai jahit ada jer jual fiber ni, either mahal or murah jer.. so far yg akak jumpa:
    - Kedai jahit Lina kat Seri Gombak RM18 semeter
    - Bunga Reben RM15 semeter
    - Kimloong chowkit RM12 semeter
    ada my blogger friend jumpa kat chowkit jugak, tp bukan kimloong, RM10 semeter tapi sama quality ngan kimloong ke tak akak tak pastilah.
    Semua ni 90 inci

    ReplyDelete
  12. SALAM,
    CANTIK NYE, HASIL DRPD SEORANG AKAUNTAN !

    ReplyDelete
  13. akan cuba cari kat chow kit. memang nak ke kl sabtu ni. thanks akak!

    ReplyDelete
  14. so lovely kak!!!sy br blajar quilt, tp hot pads jer dulu..hik2

    ReplyDelete
  15. kak, nak cari blogger yg jual fiber ni... akak ader friend ker yg jual fiber nih... tempat yg akak sebut tu jauh...lgpun tak reti nak gi tempat tu... huhuhuhuhu....

    ReplyDelete
  16. Hasil jahitan kak Mila memang cantik, as usual. Mesti kawan kak Mila suka. :)

    ReplyDelete
  17. so lovely..cantikla mila! best jugak kalau dpt buat utk my new coming baby..berangan je. Ntah bila nak start ni..hehe :)

    ReplyDelete

Love your comments...