Followers

Monday, October 03, 2011

The Versatile Blogger Award from Kak Dee

Thank you Kak Dee for this award, I am honoured to recieve this

The rules:-
1. Thank and link back to the person who gave you the award. DONE
2. Share seven things about yourself on the post.

emmm ahhh emmm ahhh (sampai sudah tak habis ni hahaha) ok here they are

:ONE:  My childhood ambition was to be an accountant and I always think that IF i wont be able to achieve that, I will be a seamstress. Since I achieved the first one, I guess I wont be able to achieve the second one forever haha..

:TWO: Tak pandai memujuk tapi selalu kalah kalau di pujuk.. sebab tuh tak pandai tawar menawar kalau membeli.

:THREE: Always think first before talk.. itu yang selalu tertinggal boat, orang dah tukar topic baru saya nak komen (CPU tahun bila ni ntah lerrr).

:FOUR: Always told myself that sewing is merely a hobby, but when thinking of RM.. I am drooling hahaha.. a typical accountant

:FIVE: I dont like shopping but cant resist all beautiful fabrics... If I see kedai emas dan kedai kain, saya masuk kedai kain dulu... kedai emas forever tak masuk pon tak per. Percaya tak, saya hanya ada 1 (satu) cincin emas, a replacement for my wedding ring yang dah kena curi... all others macam gelang, rantai etc rasanya forever takan dicari ganti sebab takde gunanya, tak pakai. Tapi kalau gold bar YEzzzz off course saya NAKK!!! 

:SIX: Saya seorang yang kedekut.... kalau tengok baju yang harga more than RM100, saya akan belek2..sambil pikir2 boleh buat sendiri ni... bila ntahnya tuh. Kain jer yang melambak kat rumah tu.

:SEVEN: I love watching korean drama and I can totally forget about my NV50 haha

3. Pass the award to fifteen bloggers that you think deserve it.
Opsss banyaknya.. ok here they are:-

Tiada paksaan untuk ambil award ni ok... kalau free to answer silakanlah. Yang tiada dalam list pon kalau sudi jom angkut award ni.. silakanlah jugak.


4. Lastly contact all the bloggers that you've picked for the award. OK Will do


Regards;

14 comments:

  1. Terima kasih Mila. Tapi... nak menjawab tu yang kakcik tak pandai :)

    ReplyDelete
  2. thanks mila.. tak sangka banyak betul persamaan.. really! i satu emas pun takdak.. yang no 2, 3, 6.. hmm..

    ReplyDelete
  3. tq kak mila...dh amek dah.. :)

    ReplyDelete
  4. aku singgah amik award..hehe
    nnt aku buat entry khas k..huhu

    ReplyDelete
  5. Thanx Mila...dua kali dapat award nih dari 2 orang yang tersangat versatile //i am truly honoured and kembang dua tiga mangkuk dah nih...

    ReplyDelete
  6. KIV dulu amik award...nanti dah free kita ambik dan jawab ye Mila...;)Tq listkan my blog for this award,,;).Hehehehe...saya sejak pandai menjahit memang cerewet sangat bab beli baju...memang dok beli kain je banyak...dan buat sendiri.Dulu x pandai pi kedai emas...sejak kahwin ngan org terengganu...arwah MIL pulak jual emas...terus jadi minat.Tapi skang minat beli mesin pulak.Dan barang2 jahit...beli emas lebih pada untuk simpanan dan investment masa akan dtg.

    ReplyDelete
  7. kak cik.. tak per.. tiada paksaan yerr

    ReplyDelete
  8. Haida.. mak mertua saya pernah tanya kat hubby ngapa saya tak pakai cincin or gelang hahhaa.. maybe dia takut saya terasa kalau tanya directly kut hahaha

    ReplyDelete
  9. McT.. TQ TQ.. aku menantikan entry mu

    ReplyDelete
  10. kak ros.. teringin nak tgk apa 7 things tuuuu

    ReplyDelete
  11. tyha... kalau nampak kain kat kedai tuh ada jer lah plan nak buat apa kan.. tp bila sampai rumah peram dulu hahaha

    ReplyDelete
  12. tq........first time dapat award ni!

    ReplyDelete
  13. huishhh kedai kain kedai emas .. mestilah kedai kain kan kan kan ... Kak Ann pun kureng sikit dengan emas intan berlian semua ni .. walaupun nenek sebelah ayah nama Wan Mas.

    :-)

    ReplyDelete

Love your comments...