Followers

Thursday, October 13, 2011

Flower oh Flower

Ingat tak buku Keiko Miyauchi yang saya beli aritu.. ceritanya di sini
Saya memang amat tertarik sekali nak mencuba bunga2 yang cantik2 tuh. Almaklum, rumah saya memang tiada bunga, kecuali bunga ni... yang saya siapkan lama dulu.

So this is the first block finished.. taklah kemas sangat, banyak cacat celanya..

The second block finished last night.. improve skit dari fisrt block, tapi masih banyak jugak perlu di baiki


And now on the third one..

Cadangannya nak siapkan macam dalam buku ni hehehe.. ada lagi 4 block to go


And then saya terfikir... agaknya ada tak kawan2 yang berminat nak join flower applique ni eks?
Apa kata kita buat simple flower applique macam ni..

Kita buat sew-a-long.. boleh kongsi2 pengalaman buat flower applique nii. dan pattern ni saya boleh scan and email to those yang berminat nak join... kalau takmo jadi placemat macam dalam gambar ni, jadikanlah small wall hanging.. pon cantik jugakkan.. at the same time boleh jugak kita kurangkan timbunan scrap yang ada tuhh..

So kalau ada yang berminat bolehlah tinggal komen kat sini yerr.. kalau more than 5 person berminat saya proceed dengan sew-a-long niii..

Happy Thursday...

Regards;
 

20 comments:

  1. dtg nk cuci mata...comel sweetnye

    wah terror la mila bc buku jepun hihi;D

    ReplyDelete
  2. kawaii..wah bes nyer.. nak join..

    ReplyDelete
  3. nak join..tp xreti...muahaha

    ReplyDelete
  4. lum pernah buat applique ni, tapi minat jugak walaupun x gheti... cantik2 yg awak scan tu... yg dah try buat yg sulam applique jelah so far....

    ReplyDelete
  5. sy x pnh bt tp sy nk join blh x k.mila...nk try jgk..

    ReplyDelete
  6. salam mila..
    saya suka dan pernah jg buat applique ni..lama la dulu hihi..nak try jgk laa..blh ke dpt lg buku ni..

    ReplyDelete
  7. nak join juga ....biar lah kalau tak cantik pun ...seni ..hehehe

    ReplyDelete
  8. nak join nak join... cute sgt bunga2 tu.. :)

    ReplyDelete
  9. Kak Nisah.. terror tgk gambor jer haha

    ReplyDelete
  10. Elly.. kita tengok berapa ramai mau join k.. u r counted

    ReplyDelete
  11. Noen.. saya pon bukan reti sangat, jom kita sama2 belajar

    ReplyDelete
  12. Bieha.. yang ni jahit guna tangan, slip stitch. tapi kalau nak guna blanket stitch pon ok jer, sebab tuh saya pilih design yg senang2 jer..

    ReplyDelete
  13. kak aton, kalau nak beli buku ni kena cari kat popular bookstore, tapi untuk sew-a-long ni, saya akan scan cara2 dan pattern from this book and email. Kalau nak letak publicly takut violate copyright plakkan.

    ReplyDelete
  14. Suzie.. kekadang org yg tengok tak nampak pun, cuma kita yg dok belek masa menjahitnya ni je yg akan nampak kan

    ReplyDelete
  15. Zila.. you r counted.. nnt akak wat entry khas pasal ni yerr

    ReplyDelete
  16. sweetnyaaaa Mila ... teringin nak join .. tapi bila tengok ada binding terus tampar pipi sendiri !


    :-)

    ReplyDelete
  17. mila,
    saya pun nak join jugak.. sempat lagi ke ni naik ketapi gerabak terakhir?

    ReplyDelete
  18. K.N.. alahai.. kak N niii... after few practise mesti boleh terer nyerlah binding tuh..

    ReplyDelete
  19. Nai.. sempat lagi, saya masih belum buat apa2 lagi sebab kat ofis la ni bizi skit..... nnt2 saya buat entry pasal ni yer... adehhh pehal saya nak buat aktiviti kat blog ni time bizi hahaha.. wrong timing betoiii

    ReplyDelete

Love your comments...