Followers

Thursday, February 23, 2012

Applique : At the riverside

Spending hours on this... 
Another applique project for bags and pouch..

Kali ini saya menggunakan tool baru..
Ingat tak arituh, masa join sew along MyBotang, everybody keeps wondering what is it Fusible Web... ingat tak? (pada yang join sew along tuh laaaa)

I found this at CW masa year end sale arituh..

Fuh... memang best guna tool ni untuk applique... lapisan bergam tuh memang sangatlah nipis, hampir tak nampak. Once dah iron, terus melekat. Bahagian tepi fabric pun tidak pecah (fraying). Dan yang penting bila jahit, gam tersebut tidak memberi kesan kepada jarum. Tapi yang tak bestnya harga fusible web ni memang boleh tak tahan jugaklah... kena jimat cermat guna, sementara nak tunggu year end sale lagi hahahaha..

Ok kawan-kawan.. Thanks for reading..


Regards;
 

9 comments:

  1. Bestnya ...cantik hasil dia...;)

    ReplyDelete
  2. Mila...ye kan ...memang mahal ...saya beli juga dulu tapi macam kertas

    ReplyDelete
  3. Cantik hasil kerja tangan Mila. :)

    ReplyDelete
  4. lawanya...end product mesti meletop nih ;)

    ReplyDelete
  5. Thanks Tyha

    Suzie.. mmg mcm kertas, ala2 mcm double tape tuh, bila dah buka side yg menutupnya tuh, gamnya tuh nipis sangat. almost tak nampak...

    Thanks Kak Cik

    NoEn.. biasa2 jer hehehe

    ReplyDelete
  6. akak beli kat craft Supply M'sia - Rm8/roll
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=114827518637293&set=oa.295570090490803&type=1&theater

    ReplyDelete
  7. kak, satu roll tuh banyak mana yer

    ReplyDelete
  8. cantik-lah Mila...

    you memang creative..

    ReplyDelete

Love your comments...