Followers

Monday, October 08, 2012

Modified & refashion


another peasant dress attempts.. a modified version.. more of a refashion
Asalnya body tuh adalah a cheap shirt from the nearest hypermarket. Rasanya harga asal baju ni around RM10 tapi masa saya beli tuh ada harga runtuh sale, cuma RM2.99, knit jersey yg agak tebal

Nak ambil ga,bar pun payah, dok sibuk tengok TV and makan potato chips....
Bergaya di ruang tamu baru mak hahaha.. langsir pun masih in the making... Raya Haji ni boleh beraya di ruang tamu barulah kitaa....
Baju ni pun baru siap Jumaat malam, budak ni insist nak pakai baju baru untuk balik kampung hahaha... malam tuh jugak basuh n luckily, esoknya dah kering.... gosok je lah nak bagi kering betul.

baju ni pakai dengan skirt kembang tau.. in pink.



Regards;
 

11 comments:

  1. comel2...he2..kreatifnya...

    ReplyDelete
  2. It's pretty - very creative indeed!

    ReplyDelete
  3. ..cantik..lbh lg model yg pkai tu mmg comeii.. :)

    ReplyDelete
  4. salam mila.. amboi model tu multi talented juga ya... mata n mulut busy... boleh posing lagi... heheheh

    ReplyDelete
  5. dah besar dah anak dara akk tu :) good idea for refashion, thumb up :)

    ReplyDelete
  6. Kelakar tengok izzah ...dia macam dah lali jadi model..hahahahah comel ...smlm wafi dah pinjam skirt piya sebab skirt dia belum siap ...hehehehe

    ReplyDelete
  7. cantikk...leh laa try gak utk anak dara sorang kat umah nie..hihi

    ReplyDelete
  8. izzah ni model baju ke model potato chips nih?? buat auntie teringin jer tau.. heheheh.. apa pun memang marbeles la idea refashion akak ni.. :D

    ReplyDelete
  9. TQ Lia, FarahLin, Tyha & Ziraziz

    Umi Eca... model sambilan camtuh ler hihihi

    Ayu.... ha ahh dah besar, banyak baju dah nak kena masuk plastik recycle, kena beli baju baru.

    Suzie.. hahaha.. dah malas nak layan umi dia niii. Semalam dok ckp yg dia nk skirt lagi, nanti design dia buat, umi jahit jer, rabu depan na pakai... siap request lg nak pink jugak n nak free jerr hahaha

    Ida.. try lah.. insyallah tak susah sgt

    ReplyDelete
  10. cantik kak..
    bukan main lg izzah bergaya ngan baju baru ;)

    ReplyDelete

Love your comments...