Followers

Monday, October 15, 2012

Projek besar untuk diri sendiri..

Ingat tak cerita saya pasal shopping fabric kat Kuching awal tahun arituh.. aissshh sebenarnya saya pun tak ingat dah posting yang mana ahaksss, tapi sampai overloaded 20kg limit flight AA. Penangan shopping lupa diri.

Setelah kain2 tersebut ditolak kesana, tolak kesini (bulky, susah nak simpan!), akhir jadi jugakkkk
bukan takat satu tau, siap dua lagiiii perghhhhhhNIPU hahaha


set yang kedualah kononnyer

Opsss.. tidak sama sekali, cuba bayangkan camno yang simpan banyak2 comforter dengan rumah yang "besar" dua tiga kangkang kera tuh. Ada baiknya buat reversible. Kalau guna cadar set A, kita guna side A. kalau guna cadar set B, kita guna comforter side B ok... bijak bijak... 




Dik kerana malas nak potong2 kain, ambik je lebar kain dan lebar fiber (nasib baik sama jer saiznya), maka jadilah XXL nyer comforter. Padahal saiz tilam queen jer, tapi buat comforter saiz king..

Dalam bizi2 ni sempat jugak cilok masa jahit comforter ni, actually just guna pillowcase binding jer, malas nak buat proper binding kalau yang besar camni..

Yang mana satu kawan2 suka? pink or bunga2 besar tuh..
Saya pilih this side...

Happy Monday
Happy work day :P
Regards;
 

15 comments:

  1. yuppss..sy pun pilih yg paling bawah sekali..

    ReplyDelete
  2. yup sy pun pilih yg bawah sekali...jelesnya sy tengok...
    nak jugakkkkkk..huhu

    ReplyDelete
  3. Nak buat jugakkkkkkkkkkkkkkk...tapi kenapa ye asyik tertangguh je....x tahu dah berapa banyak kali jeles tengok hasil kerjatangan mila...tapi diri sendiri idok juga membuatnya.

    ReplyDelete
  4. waaaaaa...cantikknyerr.. nak yg bunga2 besarr tu gakk...cantik sgt2..b/ground putih tu mmg menarik habiss kan kalo digandingkan dgn pinkk kalerr...hikhik

    ReplyDelete
  5. Kakcik pun suka yang Mila pilih tu. Memang cepat menangkap pandangan mata. :)

    ReplyDelete
  6. Mila bestkan Ada mesin beso tu. Nak juga. Hehehe. I like dua dua tu. Klau pink x kisah mcmmana bunga Nya. Suka sangat.

    ReplyDelete
  7. Shiedah & Noen.. sama citarasa nampaknya kita ni yerr hihi

    Tyha, buka mesin besau tuh, takdelah lama pun nak buatnya... percayalah.

    TQ Ida.. kena wat lagilah lepas ni nampaknya hahaha

    TQ kak Cik

    Suzie.. angkut jer satu.. pasti berbaloi baloi

    TQ mamikelate

    ReplyDelete
  8. salam mila..
    mmgcantik... berbaloi overloaded..
    leh g shopping lagi...

    jealesss jeleasss jealesss...

    ReplyDelete
  9. Saya pun suka side dengan kuntuman bunga besar itu... sambil tidur sambil berbunga2 hatimu.. hehehehe... set ni siap dengan bantal dan bantal peluk ke kak? ;)

    ReplyDelete
  10. Umi Eca...memang akan shopping lg hahaha... tunggulah kut balik bulan 12 niii..(asal shopping kain laju jer kan)

    TQ Syazwani...

    MamaD... memang siap sarung bantal, cadar n bantal peluk sekali. tapi partner akak ni cerewet benor, quilted sarung bantal tokleh, takut ada garis kat muka kang, renda2 kat sarung bantal tokleh.. takut terkena hidung or matalah... geram betul.. dah takde beza dengan yg beli..

    ReplyDelete
  11. hahaha... ok gak tu kak.. lagi senang.. jahit lurus jer.. hihihi... partner akak tu ekceli taknak menyusahkan akak tu... ;)

    ReplyDelete
  12. MamaD.. looking at the brighter side yerrr hihihi.

    ReplyDelete
  13. Hi Mila, your comforter looks so lovely plus the brilliant idea.

    Nordzie

    ReplyDelete

Love your comments...