Followers

Monday, January 07, 2013

Apron Chomel for 3I

Happy Monday kawan-kawan..
Seronok tak bercuti hujung minggu?
Sepatutnya cuti kita berehatkan.. tapi kekadang macam2 nak buat on weekend, at last tak berehat dan badan penat.. betul tak? itu yang wujud Monday blues tuh hihihi

Weekend baru ni saya agak penuh dengan pelbagai aktiviti...almaklum curfew untuk tidak berenang dah habis.. horayyyyyyy (Izzah lah yang tak sabar2 tuh)
Untuk yang tertanya2 kenapa ada curfew... actually antara pantang larang bila buat lasik adalah tak boleh berenang or any water sport in 2 weeks, and for scuba diving for 1 month.

Aktiviti salingan di bilik jahit hanyalah ini...
4 helai apron untuk kanak2.. siap dengan sulam nama tuh....
Seronok sungguh saya bila sesekali jahit something new..
Harapnya tuan punya berpuashatilah yerr

Minta jasa baik (dengan upah) model sambilan kat rumah hihi... model ni hati tengah gembira, sebab dapat meja study baru...

Ini saiz kecil... actually yang dengan nama semuanya saiz kecil
Dan yang ini saiz yang besar sedikit...
dan ianya revesible... with adjustable neck strap... saya guna snap button, so ada 2 pilihan....
Gambar kereta tuh bukan applique tau.. itu memang fabric with that print.. ingat tak blanket world map saya sebelum ni, saya guna fabric matching yang tu lah... hihihi

Aktiviti menjahit memang agak kurang produktif weekend ni, banyak sangat aktiviti..
Hari sabtu saya ke Jln Tar, restock kain untuk telekung dan jugak fiber untuk quilt.
Balik dari sana saya ke sessi urutan badan... tersangatlah bestnyaaaaa... sesekali memanjakan diri kan...
Then balik dari sessi urut, sempat tidur sekejap, terus ke Putrajaya plak untuk sessi swimming... selepas 3 weeks tak berenang, memang ini hanyalah sessi warming up sahaja...
Rasanya saya buat setakat 12 laps sahaja kut.. so dalam 600 meter shj... aik skitnyerrrr

Mungkin ada yang tertanya2.. awat jauh sangat pergi berenangkan, bukannya takde swimming pool kat area KL ni... semuanya sebab nak selesa, sebenarnya kami selalu jugak ke Cheras, tapi keadaan tempat mandi dan tempat salin baju yang kurang selesa, tambahan pula, pool tuh paling cetek pun 1.5meter hihi, saya pun nampak hujung kepala jer, so Izzah tak berapa suka... dia tuh yang lebihnya main, berenangnyer kureng.

Ahad pula sibuk mengemas bilik Izzah... bagi dia fikir sendiri camna nak susun atur bilik dia.Semangat baru skit lah bila dah masuk darjah 5 niii... then belikan meja study dia sendiri. Buku2nya pun dah di kemas cantik... wahhhhh. Bukan main happy dia
Ni gambar tengah bizi niii hihi...

Ok kawan2... Happy working.. 

Regards;
 

12 comments:

  1. comels...
    bilik izzah pun kemas dan tersusun je

    ReplyDelete
  2. apron yg comel..bgs jgk kn k.mila..bli apron utk ank2 pompuan..biasakn dr kck..kot bsr nnt xla liat nk ke dapur hehehehehe..

    ReplyDelete
  3. dah besar anak dara akak tu. Kejap je ms berlalu, jap lagi masuk sekolah menengah dah.

    Kagum dgn akak, rajin..siang kerja, sempat lagi menjahit. Ayu ni bila fateh tidur kita pulak yang penat sama, pastu landing sama. Aduh, bila nak siap menjahit..huhuhu.

    ReplyDelete
  4. comelnyer..sy sellau adore ngn hasil kerja akak...sy skrg buat bby quilt :)

    ReplyDelete
  5. lawa apron tu ....best pandai swim saya berendam je pandai ...takut ma nak timbul...hehehe

    ReplyDelete
  6. rajinnya izzah kemas bilik... bila la anak teruna ku pandai mengemas nih.. hihihihi.. ;)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum. Saya doakan semoga mendapat result terbaik dari Lasik yg dah dijalani, aamiin.

    Nice blog :)

    ReplyDelete
  8. Noen... kejap jer tuh... pastu bila dah start main bersepah ler semula hihi

    haha good idea cikgu zira.. izzah pun akak dah buatkan apron tp kengkadang jer nak tlg kat dapur

    ReplyDelete
  9. Ayu.. ikut mood jugaklah... pastu rezeki tempahan ni banyak plak lately ni, itu yang kena jugak menjahit, tapi kalau tak larat sgt, lepas isyak mmg akak terus tidur dah... nasib baik izzah tak kacau

    ReplyDelete
  10. aziayan.. good luck.. insyaAllah boleh menjadinyer

    Suzie.. pandailah skit2.. takat breast stroke je pun, tgk org berenang free style tuh rasa jeles jer hihi

    MamaD... anak teruna awak tuh kecik lg, kasi diorg enjoy sakan dulu kakaka.. anak dara akak ni dah besar.. kena latih dia independent skit

    ReplyDelete
  11. Dr Mahyuddin.. insyaAllah.. so far oklah, acceptable, tapi first week arituh mmg haru skit, nombor 3 nampak no 8... haha.. itu yang casting jadi tak betul :)

    ReplyDelete
  12. Kak Mila sihat ke?
    Cantik apron kak Mila jahit. Bestnya, kak Mila pandai berenang. Satu exercise yang bagus.
    Bilik Izzah nampak sweet. :)

    ReplyDelete

Love your comments...