Followers

Tuesday, January 29, 2013

Long weekend activities...

Assalamualaikum kawan-kawan.. what a long weekend...
Apa achievement bilik jahit in 5 days cuti?
Tak banyak mana pun...

These are all three telekung untuk anak-anak dan ibu..


Macam biasa, bila buat telekung dewasa saya akan test ok ke tak bahagian muka tuh..... terpaksalah diri sendiri jadi model 

Suka sangat dengan kain purple ni, texture cotton yang licin dan kurang kedut, jangan tak caya, ianya lebih murah dari yang pink tuh (beberapa puluh sen je lah kikiki) . Dan sayangnya untuk warna pink with the same quality is not available... aishh sebenarnya malu nak letak gambar diri sendiri kat sini (sebab tuh image small wakaka)... tak fotogenik langsung kan

Bahagian dahi tuh saya guna deco stich NV50... fuh memang mencabar nak jahit row by row dengan 1/2 inch jarak antara satu row tuh... tapi end resultnya saya suka... terasa macam tebal skit bahagian kepala tuh dan senang terbentuk..

Berjaya jugak siapkan cosmetic pouch ni... tempahan rakan sekerja


Dan jugak bekas botol air ini atas permintaan anak dara, saya guna oilcloth, tapi terseksa skitlah jahit oilcloth ni, dah tuh malas nak tukar tapak protex, so guna NV50 je lah... senang nak tukar ke non-stick foot..


Seronok bila dapat weekend yang panjang camni...
Macam2 boleh buat..
Khamis tuh kami ke Cheras, nak beli ini.. (image from google, yang kat rumah tuh lebih kuranglah camni)


Gedabak besau Elliptical Cross Trainer ni kat ruang tamu rumah tuh... hahaha
10 minutes jer dah cukup nak buat saya berpeluh, nampak sangat tak berapa fit kan.
Lepas ni bolehlah buat alternate... arituh asyik wat weight training jer memanjang, dah boring plak dah dengan dumbell tuh..

Sempat jugak singgah disini
Yummyyyy... first time try, memang sedap, rasanya nak pergi lagilah lepas ni..

Dan tanpa dirancang... kami ke CH (Cameron Highland)..
Bila tak dirancang tuh, makna nya tanpa ada booking bilik hotel.. menggagaulah cari hotel, dan akhirnya dapat jugak apartment yang boleh muat 10 orang hahhaa.. padahalnya kami 3 orang jer, padan muka, sapa suruh tak booking awal2 kan. 
Dah lama kami tak ke CH, dah lebih dari 4 tahun... yang terlebih seronoknya adalah Izzah. Suka sangat dengan strawberry, boleh habis sekotak yang RM10 tuh untuk dia sorang huhu... 
Balik rumah dok sibuk nak buat strawberry cecah coklat, last2 jadi strawberry curah coklat ops..
Penuh fridge dengan strawberry jer... makan strawberry sampai kenyang gitu....

Wokeylah... harini dah start kerja.. dan only 3 days in a week for those yang bekerja di Wilayah Persekutuan horayyyyy..
Friday ni kita balik kampung (aishh bilalah nak siapkan tempahan yang berderet tuh yerrr.. harap bersabar yer customer ku yang budiman)


Regards;
 

9 comments:

  1. salam..finally dapat gak 'bersua muka' ngan tuan punya blog...:)

    ReplyDelete
  2. Puan Hazel.. tuan punya blog ni pemalu nak letak gambar sendiri hihi... sesekala bolehlah

    ReplyDelete
  3. kecik sgt gambar model telekung tu...xpuas nak tengok...he2

    ReplyDelete
  4. Kak.. mee tarik warisan kat sg besi tu ke? sedap ek? isk isk.. dah byk kali ajak asben tapi dia tidak berminat la plak..

    kak.. comel la model telekung purple tu.. heheheh... :P

    ReplyDelete
  5. lia.. kena pakai kanta gitu hihihi

    MamaD.. jangan gitu, karang i fly over the moon, tinggal mesin jahit kat bumi kekdahnya hihihi

    sedap mee tarik tuh.... lain dari mee yg biasa dimakan, tambah fresh plak tuh sebab dia tarik2 pastu terus masak... dah lama akak request kat hb, baru hari tuh terbuka hati nak kesitu.. itupun sebab dia beriya nak dapatkan elliptical cross trainer tuh, yg kat cheras tuh distributor, so murah skit

    ReplyDelete
  6. Mila x pakai cermin mata hihihihi
    mila bg lah alamat mee tarik tu husband ajak p tapi tak tahu alamat .macam nak suruh je jahit telekung hihih

    ReplyDelete
  7. berapa harga cross trainer tu? saya mmg tgah cari yang murah ni

    ReplyDelete
  8. berapa harga cross trainer tu? saya mmg tgah cari yang murah ni

    ReplyDelete
  9. Khairee... Kalau tak silap 850 kut, beli pun kat gudang, bukannya showroom ke apa.... Sebab tuh murah kut

    ReplyDelete

Love your comments...