Followers

Wednesday, January 23, 2013

Telekung Chomel in purple and pink..

Assalamualaikum kawan-kawan..
Selamat Menyambut Maulidurrasul...
Setiap tahun kita di ceritakan dengan pelbagai kisah berkaitan Rasulullah kan... tapi saya rasa tahun ini lebih bermakna... tidak tahulah kenapa, tapi cerita2 berkaitan Rasulullah yang selalu di siarkan di ikim.fm terlalu mendapat tempat di hati saya... rasa sangat tersentuh di hati.
Moga kita sebagai umatnya dapat mencintai Baginda sedalamnya dan menyambung perjuangan Rasulullah dalam menyebarkan agama fitrah ini.

Semalam saya siapkan kesemua 7 pasang telekung kanak2... siap semua termasuk pouch. 
Tapi hari ni nak tayang 3 helai dululah, ini semuanya saiz L untuk si chomel Saffiya, Najihah dan Nabilah

First time buat yang warna ungu.... yang pink tu pula dengan kombinasi polkadot yang baru...

Terima kasih di ucapkan pada Aimila (repeat order, arituh untuk si adik, Sara, now untuk si kakak, Saffiya) & Kak Salina atas tempahan ini...

Lagi 4 helai tuh saya simpan dulu, nak siapkan telekung mak2 mereka dulu hihihi, sabar yer mummy semua...

Dan ini gambar Alanna, dengan telekung barunya, happy betul kan.. hihi
Suka betul saya tengok si comel Alanna ni


Terima kasih sekali lagi buat kepada Mummy Alanna kerana sudi kongsi gambar ni. Moga Alanna rajinlah nak solat yerr... 

Selamat bercuti semua...

Regards;
 

14 comments:

  1. wah...suker nyer tgk... alhamdulillah ada anak lelaki ajer..klu tidak..harus budak tu jadi model juger...n krn itu juger mak dier tak jahit2 telekung kanak2...keep it up..

    ReplyDelete
  2. cantiknya kak
    nk cuba buat juga la...akak pernah buat tutorial kan tuk wat telekung ni...

    ReplyDelete
  3. comel la..
    tunggu baheera besor sikit nanti i nak tempah lah..

    ReplyDelete
  4. rasa macam nak buat sendiri tapi kalau susah tempah je kat mila ...hehehe

    ReplyDelete
  5. ooo mak ai... sehari dapat jahit 7 pasang?? cayalah kak!! saya nak panjangkan kain telekong saya pun tak menjadi2 lagi.. femalas betuls la saya nih.. hahaha...

    ReplyDelete
  6. guna kain apa kak?mcm berminat utk zahra

    ReplyDelete
  7. Kuazue... boboy tak pakai telekung kan.. selamat hihi...

    Noen.. yup akak ada wat tutorial, dan kalau nak lagi jelas better beli kit jahit telekung kak zai

    Shiedah... trylah wat telekung plak shiedah.. tak susah sgt pun, cuma kena banyak trial n error masa mula2 tuh

    iJA.. TQ

    KalamHati, Mct, lama tak nampak hang online, bizi kat sekolah yerr

    Suzie... ramai anak dara, berbaloi lagi awak belajar Suzie... G lah kelas kak zai tuh, kalau tak pun beli nota dia jerr, lebih kurang buat tudung jer pun

    MamaD... bukan in one day lah hahaha.. in one week tuh. Kalau in one day 7 pasang, akak dah buka kilang telekung gitu hahaha

    Yati.. akak guna kain cotton yang untuk baju sekolah tuh...

    ReplyDelete
  8. Salam,

    Saya nak tahu pricing kalau nak tempah utk anak 5 tahun. Berkenan kolor pink, boleh combine dgn purple ke?

    email saya ya di me.masitah@gmail.com

    btw, jemput dtg ke blog saya

    vitaminpilihanibu.com

    tqvm!!

    ReplyDelete
  9. ibu.FatihahSakinah... saya dah email yer..

    ReplyDelete
  10. Salam saya ade email akak last few days tapi belum dapat reply..saya nak tempah telekung ni for my 4yrs daughter..sebijik mcm kat atas tu..pink and white polkadot..please pm sy k..nurazihan@gmail.com tq :-)

    ReplyDelete
  11. Zihan, akak dah reply, ada 2 email kan.... Tapi masuk boxbe tuh, macam return balik n suruh register kat boxbe. Akak malas nk register, takut jadi the same thing kat my email

    ReplyDelete
  12. Oh yeke..sy pon tersilap register boxbe tu..patotla xdpt reply..boleh kasi no fon akak?atau boleh send pricing kat 0166691877 tq

    ReplyDelete

Love your comments...