Followers

Monday, February 25, 2013

A bento bag and An Apple Cake... yummy

Both are yummy....
First time try jahit bento bag, or in malay, beg bekal..
Taklah susah sebenarnya, dan kalau isi telekung pun nice jugak kan.. tak pelu ada zipper, yet nampak kemas jer dengan drawstring closure tuh

This bento bag is for Ain, I was made known by her mother that today is her birthday.... Kebetulan sungguh, sebab saya sebenarnya janji nak siapkan early March, tapi once menjahit, memang non-stop sampai siap, hihi... terawal sudah..
Happy Birthday AIN and hopefully you are happy with this bag

Dan semalam saya agak bizi... cuti jer memang bizii... pergi morning walk jap di Taman Metropolitan, satu round jer pun hahaha..
Then play badminton.. then balik tuh singgah hypermarket for groceries shopping, then masak nasi ayam atas permintaan Izzah.. (penat weiii.. beli lagi baik.. camtu ler kalau dah lama tak buat kan hihi)
Then sambung plak mengemas bilik jahit hihi.. separuh jalan, dah penat, sempat lagi taking nap jap huhu
Dah sambung mengemas tuh,  sempat jugak saya selitkan buat Apple cake niii..
YUmmy tau... dan yang best langsung tak guna butter or minyak
Rasa masam2 lemon yang sangat sedap...
Hihi.. since this blog bukan blog resepi kan.. presentation memang out... tapi kalau anda nak try jugak resepi ni boleh ambik dari A Spoonful of Sugar
Recommended recipe.. cuma saya dah alter skit bab gula tuh, saya guna 1/2 cup jer. Apple tuh saya guna Green apple Granny Smith yang agak besar dan dipotong agak nipis, lebih dari 8 slices.
Dan juga.... apple saya tenggelam sebab saya terus letak apple masa nak panaskan oven. Patutnya just before masuk ke dlm oven baru letak apple, taklah tenggelam hihi.. 
Saya ni memang fail skit bab memasak ni.. tapi resepi ni akan jadi my favourite lah nanti....

Adios...

Regards;

9 comments:

  1. Cantiknya beg tu... kek tu pun nmpk sdp...
    Tq ya follow blog saya :D

    ReplyDelete
  2. Cantik beg tu. nk resepi kek boleh tak?

    ReplyDelete
  3. BTu caves tinggal kat mana? Saya pun tgal di batu caves jugak.

    ReplyDelete
  4. RatuHati... thanks kerana singgah sini

    Ibu Lala.. resepi boleh tengok disini http://www.aspoonfulofsugardesigns.com/2013/02/apple-cake-recipe.html
    saya tinggal di taman samudra... Terima kasih kerana sudi singgah sini

    ReplyDelete
  5. alamak kak, sedapnyaa kek tu...
    teringin lak nak makan <--bukan nak buat sendiri...huhuhu

    ReplyDelete
  6. ..presentation x bape pnting..yg pnting rasa.. :P

    ..blh isi 1 slice dlm bento beg tu..hikhik

    ReplyDelete
  7. Presetation mata tak penting tapi tekak yg menerima tu yg penting kan... nampak sedap tu:)

    ReplyDelete
  8. sempat lagi tu menjahit memasak ...hihihi

    ReplyDelete

Love your comments...