Followers

Monday, February 25, 2013

The pink jumbo.. single quilt

The quilt comforter done somewhere in November last year.... dah lama kan. 
Tapi its hidden somewhere in my gerobok hahaha.. 
Bukanlah takmo siapkan, tapi tuannyer request nak ambik lewat skit..

So bila tuannyer bgtau nak ambik end of February, baru buka balik, check balik apa yang kurang dan apa yang terlebih... yang terlebih tuh normally benang2 ler, berambu ramba jer... tak senonoh betul... almaklum kerja sekerat jalan.
Tumpang kejap kat atas katil Izzah, nak tengok besar mana kan..
Tapi mokcik lupo ler plak nak ukur berapa inci, now dah masuk plastik, dah cantik terlipat dah, uih malas plak nak buka balik.
Dan yang ni the matching quilted pillowcase and the bolstercase.. ukuran dari customer, saya tak buatkan bantal n bolsternya tau.
Dan ini... nak share jugak gambar baby comel ni...
Ingat tak quilt set tuh? Its the Frolic baby quilt yang saya cerita kat sini
Terima kasih pada Maiza ni kerana sudi share gambar..
Alahai.. geram nak cubit pipi dia yang comel tuh kan...


Regards;
 

7 comments:

  1. Nice quilt kak!
    Saya biasa lepas basuh quilt baru la potong benang yang rambu ramba itu.. hihi...

    cooomeeelll nya baby tu!!!

    ReplyDelete
  2. Paling suka yang ni sebab bukan panel & terserlah ketekunan quilter nya! I suka nine patch camtu!! :)

    ReplyDelete
  3. Tak tahu nape suka tengok quilt ni tapi mmg suka lah

    ReplyDelete
  4. MamaD... akak benci betul ngan benang rambu ramba tuh... memang potong terus hihi..

    NoEn.. thanks

    Zura.. simple patchwork jer ni, kalau quilt saiz besar tp buat patch kecik2 =fengsan... tanda2 belum jadi truly quilters hihihi

    Zira & Suzie.. thanks

    ReplyDelete

Love your comments...