Followers

Wednesday, February 13, 2013

The Pink Frolic baby quilt

Program jahit-jahit masa cuti saya...
layan je lah gambor yang ada ok..

Panel Frolic, the matching print yang ada owl tuh pun dari koleksi Frolic by Sandy Gervais for Moda


Bolster tuh patutnya 2 pieces... tapi tak masuk dalam gambar plak.. tertinggal

The quilted pillowcases..

The backing

Normal pillowcases yang match dengan backing fabric

Ada satu lagi in the list yang belum siap iaitu bantal karipap... tak sempat dah sebab dah petang, nak buka karung kekabu tuh bercintan- cintun betullah...

Harap tuan puanya berpuashati ok... Terima kasih atas tempahan

Tempahan quilt untuk bulan Feb telahpun saya tutup, andai ada yang berkenan nak tempah, tempahan masih boleh di buat tetapi hanya akan di siapkan di akhir March sahaja yer... 


Regards;
 

11 comments:

  1. Cantik, menarik dan pastinya soft kalau dapat baring atasnya.

    ReplyDelete
  2. ahaa..k mila sengaja nak menggoda kejelesan saya tau..hikhik..tp kan nak bgtau gak , saya telah berjaya buat telekung utk sara hasil tutorial akak..tengkiu2..w/pun x berapa menjadi..haha..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. comelnya....syok dapat baring kat atas quilt tu ;)

    ReplyDelete
  5. quilt gambar pokok tu guna teknik koner baring ke?

    ReplyDelete
  6. Kakzakie.. thanks

    Ida.. dah tengok.. insyaallah.. dah menjadilah tuh... nanti buat kali kedua boleh improvised lg, akak ni second time, buat sendiri tanpa cikgu banyak kali tetas jugak.. kejap ketat, kejap longgar.. apa pun kita belajar dan belajar kan

    NoEn.. thanks, harap tuannyer sukalah

    Shiedah... yup.. korner baring jer, so far guna teknik tolak kain, agar atas bawah sama, mula2 arituh main tarik kain, mmg tak berapa cantik n banyak kali tetas. . Now dah skit2 dapat tekniknya. tapi corner besar jerlah, korner kecik2 tak lepas jugak, terbabaz hahaha

    ReplyDelete
  7. ..kalau tuan dia x suka, bg sy je...sy SUKA.. :D

    ReplyDelete
  8. cantik sangat kak as usual!
    bila rozy nak mula menge quilt nih? :p

    ReplyDelete
  9. salam, sy start follow blog sis wkt dh sarat sgt dh..xtaula naper, lg nak bersalin rs nak menjahit, smp tahap xblh tdo ingatkan design quilt2 yg cantik tu. Lps bersalin, smgt yg berkobar2 tu dh kurang cikit..hehe2..sis pakai mesin jahit aper?

    ReplyDelete
  10. Zira.. dah selamat post ke tuannyer hihihi

    Rozy... kena cepat start meng kuilt tuh, kang nak basting perut dah kedepan tak pasal2 tergolek kang hihihi.. take care ok

    Musliza.. saya guna mesin industri Protex. Kalau u guna mesin portable, kena guna walking foot. Kalau dalam proses mencari mesin jahit, saya rekomen Brother NV Series... sebelum dapat hi-speed, saya guna NV50.

    ReplyDelete
  11. Cantiknya cik Mila ooiii geram tengok! Panel quilt senang sikit tak renyah & I pun berangan nak buat tuk anak dara...harap jadi kenyataan soon! :)

    ReplyDelete

Love your comments...