Followers

Monday, February 18, 2013

Scrap Lab... (Ver 1)

Jahit santai-santai, sambil merehatkan otak setelah  menyiapkan 4 pasang telekung semalam..

A sling bag, made from canvas denim, memang keras, tak perlu pun guna interfacing or batting but still tergak berdiri, saya cuma guna batting tang scrappy tu jer...



Sebenarnya hanyalah projek pembersihan, pembersihan tong scrap saya ni.. dah melimpah ruah dah tuh kan..

Percaya tak... kalau jual ni memang ada jer yang berminat, tapi mokcik ada rasa tamak dalam hati, maka teruskan menyimpan scrap ni kikiki
Ini sesajer try buat simple mug holder

Zoom dekat skit... suka benor saya dengan scrappy look macam ni... 
adeh... love tuh dah siap baru sedar terbalik kui kui

Kalau kawan-kawan nak try guna scrap cara senang n "lawa" sebegini (perahsan) boleh tengok tutorial from Oh, Fransson http://www.ohfransson.com/oh_fransson/2012/10/how-to-make-quilted-panels-for-a-structured-bag.html
Dari sekecik2 scrap pun boleh digunakan tau...dan amat senang sekali sebab terus quilt on the go.

Ok citer lain plak.. semalam saya ke public swimming pool, aktiviti rutin hujung minggu. Kali ni pergi yang dekat2 dengan rumah jer. Actually malam Sabtu dah g, tapi tutup plak, dah ler takde pun sebarang notis penutupan... So Ahad pagi kami pergi tengok dulu, kut buka, nasib baik buka.. kalau idok terpaksalah kami ke Cheras plak.
Dan... nak cerita, dah habis mandi semua, sementara tunggu hubby, Izzah & me dok lepak kat tepi kolam tuh, tenampak satu ketidaksenonohan seorang ibu yang suruh anaknya kencing kat atas lantai tepi kolam renang tuh jer, kut yer pun temankanlah anak tuh kencing kat showerkan,... sebab si ibu ni tadi bukanlah duduk dalam kolam renang, dia cuma duduk bersantai dengan anak dia yg kecik kat area tuh jer. Shower pun dekat jer. Pastu orang yang lalu lalang tuh dok pijaklah air kencing anak dia tuh... adoiiii apalah punya mentaliti. Kalau kolam renang anda sendiri, bolehlah buat sesuka hati, ini public nyer ok.

Time2 tu jugak saya sound Izzah, kalau terasa nak kencing bgtau je ummi, nanti ummi temankan pergi ke toilet, dan jangan sekali-kali kencing dalam kolam renang or atas lantai kat tepi kolam camtuh, sangatlah buruk perangai...

Oklah.. selamat berhari Isnin, pada yang dah cuti panjang tuh, selamat bertugas

Regards;

3 comments:

  1. sy kalau projek santai, selalunya mesti tak menjadi seperti yg diharapkan..asal naksantai, terus jadi stress sebab hasil tak cantik..ehehe..

    mak budak tu...sama ada kategori tak sekolah atau mmg jenis takde kesedaran sivik gitu..lagi teruk moral hancuss sbb ngajo anak kencing kat public..what a shame!!

    ReplyDelete
  2. macam2 peel orang yang kdg-kdg buat kita geram

    ReplyDelete

Love your comments...