Followers

Thursday, February 07, 2013

Vehicle in Action..

Alhamdulillah.. siap juga, walaupun agak terlewat dari tarikh yang sepatutnya..
Janji akhir January disiapkan, tapi terbabas ke awal February plak dah... Maaf banyak2 pada tuan punya quilt ni yerr

Asalnya adalah panel border, dan arituh pernah buat satu set quilt guna fabric yang sana di sini 
Kali ini saya padankan dengan warna yang agak gelap.. racing cars print tuh..
Border kecil in brown colour tuh sebahagiannya adalah from the fabric print, and I am lucky enough.. the colour match with my kona stash.. so boleh buat border 4 segi tuh hihi. 

Yang ini plak the matching pillowcase, ada lebihan panel, its actually a freegift from me... asalnya nak buatkan normal pillowcase jer, tapi rasanya kalau nak bagi hadiah, haruslah yang terbaik kan... maka saya buat quilted pillowcase.
Batting tuh saya gunakan fleece instead of normal thin batting. lebih lembut dah gebuz gitu. rasanya kalau gunakan fleece sebagai batting untuk blanket pun mesti best pakai... softer gitu

Harapnya tuan punya berpuas hatilah yer..
Another quilt set in making, harapnya dapat disiapkan masa cuti panjang CNY nanti..


Regards;
 

8 comments:

  1. wahh..sgt2 cantik lah k mila...doakan saya berjaya buat quilt camnie satu hari nanti..doa jer sya x usaha x jd gak kan...hikhik...

    ReplyDelete
  2. cun...cantek fabric tu...t kita copy paste leh pic vehicle tu??!! adalah...kita nak wat surprise gift which yg mencabar my passion sendiri...harap jadi...
    and fleece tu mcm mana? ampun..me wat semua just blaja dgn mak..pakai apa shj resourches dpn mata...

    ReplyDelete
  3. Kalau tak gigih dan kreatif tak boleh jadi cantik macam ini. Kakak terpikatlah.

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan
    sangat kreatif
    anum follow back

    ReplyDelete
  5. Ida.. insyaAllah menjadi nnt, trylah guna panel, just letak border n boleh terus basting jer.. cepat siap, dah siap nnt mesti nak buat lg hihi

    Kuazue.. boleh, no problem
    fleece tuh saya beli kat kamdar, kainnya jenis berbulu dan agak tebal. sesetengah orang buat selimut, tp saya tak suka kain tuh kena kulit, so letak kat tengah (sandwich layer)

    KakZakie.. thanks

    Hanum.. Welcome to my blog.. thanks

    ReplyDelete
  6. klu fiq dpt selimut cmni mmg liat nk bgun pagi ;D best la. nk berguru ngn akak boleh? ;)

    ReplyDelete
  7. tak sabar ni menunggu ketibaan quilt vehicle panel ni. Rasa-rasanya ... pn mila nak buat kelas tak.. kalau ye..saya org pertama nak register.

    ReplyDelete
  8. Salam,

    alahai dah jumpa post pn mila yg ni http://blogrimbun.blogspot.com/search/label/Patchwork%20Note. Insha Allah kalo ade usaha pasti boleh kan.

    ReplyDelete

Love your comments...