Followers

Wednesday, February 06, 2013

Ahkak Tertifuuu

Pernah tak dapat sms sebegini?

Ayat penuhnya : Your card tlh berjaya dan menangi hadiah DRAND PRIZE dr Shell (M) BHD......

Kad apa ler plak kan? kad pengenalan ke? kad kredit ke? kad minyak ke?
aikkk mana ada kad shell, sebab selalunya beli minyak kat Petronas jer..

Dan... ngengada ler nak tengok website yang diorg bagi tuh hihihi
wujud rupanya

lawak ler plak wakakakaka


Siap PM yang sahkan tuh wakakakaka
PDRM pun mengesahkannya.. perghhhh


Pastu cer tengok syarat2 tuh... "dihimbau" tuh maksudnya apa eks... rasanya macam bukan bahasa Melayu jer.. ada sesapa nak try call no. tuh dan claim hadiah dari diorg hihi, siap background JPM tuh...

Dan yang ini plak adalah website bukan pelesu (palsu) shell malaysia

Moralnya : Jangan cepat tertipu ok...


Regards;
 

7 comments:

  1. hahaha..rajin awak melayan nyer...hihihihi...tak kuwaser tau..

    ReplyDelete
  2. hahaha Kuazue... sajer suka suki.. kerja opis dah habis gitu

    ReplyDelete
  3. Suami kakcik sap telefon nombor yang tertera walaupun dia tahu itu satu penipuan...

    ReplyDelete
  4. eeii takut nyer. mcm2 cara diorg buat nk amik duit kita kn?

    ReplyDelete
  5. hp hb pun selalu dpt mesg camnie..buat x reti jer..hehe..

    ReplyDelete
  6. pernah dapat tapi buat tak reti je.. ;)

    ReplyDelete
  7. Actually selalu jugak dapat, cuma yg ni saya tertarik skit sbb ada website, itu yang g visit website tuh... hihihi

    ReplyDelete

Love your comments...