Followers

Monday, February 18, 2013

Weekend Project : 4 Pasang Telekung Chomel

Telekung for Elsya Faza, Auni & Ana Khadeeja..
Aik.. kata 4 pasang kan.. 
satu lagi adalah yang lay down depan pouch tuh, lom buat lai pouchnya sebab ada lagi 2 pasang, saiz L dan dewasa yang perlu di siapkan..
Semuanya saiz M... dengan kombinasi polkadot pink



Ready for shipping to the owner..
Dah cantik masuk plastik bag kan... untuk pengetahuan kawan2 dan my beloved customers, plastik2 yang saya gunakan untuk pebungkusan barang2 saya adalah reused plastik bag. So kalau saya beli kain or majalah, selalunya saya akan simpan dan digunakan semula untuk pembungkusan barang customer. 
Rasanya ini adalah salah satu inisiatif saya for a better environment, the contribution is too small, tapi kalau kita semua reused our plastik bag, sudah pasti we can create a better future for our younger generation

pst pst... kalau anda nak try buat sendiri untuk anak anda, boleh try tengok tutorial telekung saya ok, dah ada sedikit update.. baru terfikir nak tulis hihihi
Untuk tempahan pula, sila tengok detail di sini ok, dan kalau ada yang kurang faham, boleh email saya

Regards;

4 comments:

  1. alhamdulillah...moga dengan adanya telekung chomel ni adik2 kita rajin solat ye

    ReplyDelete
  2. sejak terjebak dgn handmade ni, sy pun akan collect clear plastic bag utk diguna semula...rasa syg nak buang sbb mostly yg sy collect tu adalah dr supplier2 kain yg sy selalu beli..sbb plastik itu penah membungkus kain2 comel yg dibeli, mcm ada sentimental value disitu..

    wahh..thanks bagi tutorial telekung tu..dah tgk..ntah bila nak buatnya..tunggu baheera besor sikit br try buat..kalau malas aii tempah kt u ajer la..ahahah

    tp mmg match telekung pink tu..so sweeet

    ReplyDelete
  3. Kak.. kalau mak budak nak telekung ada nama agak-agak munasabah tak kak?

    ReplyDelete

Love your comments...