Followers

Friday, June 21, 2013

Layan shopping...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Just come back... huhu
Aishhh malas betul melayan nafsu shopping niii.
Macam2 nak beli.. mentang2 ada 30% discount kan

Macam biasa.. asal ada discount jer mestiler saya angkut satu plastik cotton batting ni, susah nak dapat kat sini, tak banyak kedai ada jual.

This one, full size 81x96 (+-200cmx240cm) in which saya rasa sangat ok untuk queen size quilt, walaupun kalau ikut standard mat saleh.. queen size besor lagi.

Hajat dihati sangat-sangat teruja nak buat satu queen size quilt guna cotton batting.. harga asal batting ni RM150.00, tapi bila ada 30% discount, dapatlah RM105.00 jerrr... (fuh!!! lap peluh jap, itu baru rege batting jer yer....) masuk top n back kalau guna US cotton semuanya, maunyer kos sahaja dekat2 1k. Agak2 kalau nak jual berapa hengget ler yer... (mokcik berangan sudahhhhh... takdenyer orang nak beli eh!)
Ruler station tuh plak harga asal RM54.00 in which murah lah daripada nak angkut dari ebay... after discount cuma RM37.80. Memandangkan stok ruler mokcik BR ni dah makin banyak.. ada 24x6, ada 12.5x12.5, ada 8.5x8.5.. dan akan sampai nanti ada 4 serangkai 9.5x9.5, 6.5x6.5, 4.5x4.5 & 2.5x2.5.. (tak abih2 kumpul rete alat2 untuk quilt)

Dah terlanjur ada 30% discount, ambik jugak backup stretch twin needle 4mm tuh... padahal kat rumah masih elok lagi tu. Zaman dulu2 beli TN ni RM20.. beli online kan... yg ini cuma RM11++ jer.

Oklah.. sekian melaporkan..
Selamat bercuti hujung minggu yer kawan2.. esok last day relocation sale kat Yee Button. Kutlah kawan2 nak jenguk kan..

Sampai jumpa lagi


Regards;
 

9 comments:

  1. Yee button sale, aa kan lupa. Suka gak klau dpt lace.

    ReplyDelete
  2. hihihi..sronot yer sopping..sopping dlm umah ja la i nih...

    ReplyDelete
  3. kite dah bertaubat dari shopping barang jahit.huhuhuh

    ReplyDelete
  4. Kak..saya takleh shopping ni... akak tlg shoppingkan boleh tak? Hihihi.. cotton x cekau ke kak?

    ReplyDelete
  5. wah.. bestnya shopping. Patutla handmade quilt ni mahal yek, dia punya batting pun boleh tahan regenya. :)

    ReplyDelete
  6. wah shopping sakan kak...sy xde satu pun ruler quilt...keke

    ReplyDelete
  7. Suzie.. last sale sabtu arituh, itu pun hari jumaat tuh dah banyak yang diorg pack2 untuk pindah. Nanti kedai diorg area CIMB tuh.. but still SS2 jugak

    Kuazue.. dah sihat ke azue? rehat rehatkan minda dan badan k.. lupakan soping moping ni hihi

    Melor... saya bertaubat 2 bulan jer, pastu start balik, kain pun dah penuh lemari huhu

    MamaD... dah tobat beli kain, sebab dah takde ruang nak isi, unless beli lemari baru huhu

    Yati... mungkin sbb bukan tradisi kita ber quilt ni kut, banyak kat US/Japan sana, so bila beli barang dari sana, dengan exchange rate lagi.. mmg mahal ler.

    NoEn.... akak pun mula2 dulu ada ruler tp tak pakai, tapi bila dah start pakai memang terasa sgt senangnya, dah jadi hobi collect ruler plak :p

    Papa Mifz.. yang sakannya fulus, tapi barang yg dbeli takat 4 ketul jer hihihi

    ReplyDelete
  8. ..shopping..terapi jiwa hehehe

    ReplyDelete

Love your comments...