Followers

Monday, June 03, 2013

Talaqqi Bersanad.... jom dengar dan fahami

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Happy Monday morning kawan-kawan
Bestkan cuti hujung minggu yang telahpun berakhir huhuhu
Tak banyak aktiviti jahit menjahit saya weekend baru ni, banyaknya mengemas rumah yang dah 2 weeks tak dikemas tuh hahaha.. almaklum, last week balik dari JB memang concentrate basuh baju dan apa yang perlu jer. aktiviti buang habuk ni ditunda ke minggu ni.
Tambah plak my 12 yrs old washing machine tuh dah uzur sangat dah.. bila membasuh jer mesin keluar air kat bawahnya, drum bocor kut... so terpaksalah meng'survey' washer baru plak dah. Actually dah berbulan camtuh, tapi akhir2 ni bertambah teruk plak dah. Nak di baiki pun tak berbaloi. At last dapat seketul brand new 10kg washer huhuhu. Banyak upgradenyer tuh, yang dulu2 cuma 6kg jer. Senang hati nak basuh comforter, jimat saploh hengget duit hantar comforter ke dobi.
Petang plak ke Jalan TAR, cari baju raya :P.. macamlah takde kain kat rumah tuhkan, opsss my roommate ni anti-cotton gitu.. cukup tak suka baju cotton yang susah nak gosok dila dah dibasuh (almaklum gosok sendiri kan kikikiki). Warna apa baju kiter tahun niiiii... rahsiaaaaa hihi. 
Beli baju awal ni dengan harapan bila masuk Ramadhan, dah siap, maka takdelah dok sibuk nak jahit baju raya. Ramadhan setahun sekali.. (ini pun tak taulah ada rezeki nak dapat ke tak kan.. Ya Allah, sampaikanlah kami ke bulan Ramadhan, Amiinn)
Sempat jugak kami layan cendol pulut kat pasar malam jalan TAR. Tempat feveret time2 berdating dulu wakakaka.... tambah plak pergi berdua jer, Izzah tengah sibuk main kat kampung di Temerloh sana (honeymoon gitu)
Ahad plak dok sibuk mencari barang dapur yang dah kering kontang tuh, peti ais pun dah kosong huhuu.. cuti punya pasal, semuanya cuti. This week refill semula huhuhu...

UIshhh.. macam2 cerita kan.. macam tulih diari plak dah.. actually nak kongsi pasal video ni.. baru terjumpa pasal talaqqi bersanad ni.. best, jadi halwa telinga dan hati sambil bekerja....

Bermanfaat harapnya buat kawan2 semua
Wassalam

Regards;

6 comments:

  1. Kakak pun sama kena siapkan semua jahitan sebelum ramadhan tiba. Sekarang tinggal sembat 5 helai aje tinggal lepas tu dah tak nak buat lagi.

    Dalam suroh yasiin pun ada satu hukum saktah. Ramai yg lupa tapi biasa kakak bila bawa/mengimamkan tahlil kakak bagi ingatan dulu..

    ReplyDelete
  2. amboi awalnya kak dh shopping baju raya...hehe

    ReplyDelete
  3. Salam Mila,

    Terima kasih. Imam besar Masjid Negeri yang video pertama tu ustaz maklong juga - kita baja imam aljazari.

    Video kedua tu - imam karim. Dia pun imam di Masjid Negeri.

    ReplyDelete
  4. Saya takde baju raya!! Hihihi.,
    Senang mesin basuh besar kak... jimat duit dobi... hihi...

    ReplyDelete
  5. Washer saya 13kg. Hihihi plg besar masa tu. tp anak ramai ni sehari full load. Kalau blk kg or bercuti berload2. Berbaloi ambil besar.

    ReplyDelete

Love your comments...