Followers

Tuesday, June 25, 2013

Reusable.. Washable.. Face Mask

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Oh sungguh kabut.. kelabu asap jer kan. Betapa berharganya udara yang bersih dan pemandangan saujana mata memandang kurniaan Ilahi kan.

Jom kita banyakkan ucapan..
Moga Allah permudahkan urusan kehidupan kita dan kembalikan udara yang bersih

Projek dikala mata dah nak tidur hihihi
A face mask...
Thanks to a blogger friend Anic for sharing this wonderful tutorial 

Now kalau nak beli face mask kat mana2 kedai, banyak yang dah "sold out" kan. Alternatively, jahit je lah sendiri, walaupun mungkin ada jugak keraguan kat hati ni, memenuhi standard tak untuk menghalang zarah2 halus tuh memasuki ruang pernafasan.

Nak bagi anak ke sekolah pun rasa tak sedaphati.. nak ke diorg ni pakai mask sepanjang masa. Dah ler kelas tuh open air, kalau dalam aircond oklah jugak, boleh tutup pintu n tingkap rapat2. 

Oklah till another story
Wassalam

Regards;

14 comments:

  1. tq kak..dah agak dah kat blog akak mst ada tunjuk ajak..or link mask ni

    ReplyDelete
  2. thanks sis for this tutorial, bole la try buat sendiri, jimat duit :D

    ReplyDelete
  3. Bgus gak ade tutorial cmni...leh wt sndiri..mmg tercari2 fancy face mask utk ank sy...die perlu pkai face mask setiap ms...

    ReplyDelete
  4. Kakcik tak boleh pakai sebab nanti lagi sesak nafas. :(

    ReplyDelete
  5. kak mcmn nak tukar bahasa blos cina tu kak?

    ReplyDelete
  6. Yati, paste jer link ke google search.. pastu dari link tuh pilih translate

    ReplyDelete
  7. Wah... cantiklah mila:) Kalau kakak nak pakai tak malu pun tapi kalau anak-anak biasalah mesti dia malu sebab tak sama dgn org lain.

    psst: anak kakak siap bekalkan niqap sebab pakai face-mask macam tak jadi - dia ada sinus. Kalau pakai ini mesti boleh.

    ReplyDelete
  8. Nak buat juga ingat nak godek2 ptg tgk2 awak dah masukkan link. Hehehe tq for sharing

    ReplyDelete
  9. Salam..singgah di sini..

    cantik mask tu..breathable..

    ReplyDelete
  10. assalam...salam kenal, jerebu semakin menipis dihakisi hujan dari langit..subhanallah

    ReplyDelete
  11. Semoga jerebu cpt pergi..risau kat anak2 yg g sekolah...huhu

    ReplyDelete
  12. tq kak..saya dah buat tp zahra bertuah dah tinggalkan kat sekolah dia..geramm je mak dia nie..hahahah..budak 4 thn..

    ReplyDelete

Love your comments...